Poate aceasta pisica sa simta moartea?

Cand Oscar se aseaza langa un pacient de la un ospiciu din Rhode Island, doctorii spun ca este semn clar ca pacientul respectiv va muri.


Marion McCullough era in coma de o saptamana, cand Oscar, motanul ce imparte ospiciul din Providence cu pacientii de acolo, a sarit in pat, s-a ghemuit langa ea si a inceput sa toarca. La mai bine de doua ore dupa asta, Marion a murit la varsta de 84 de ani. A simtit Oscar ceva? Asa se pare, se consemneaza in Jurnalul de Medicina din New England. De la moartea lui McCullough din noiembrie 2005, Oscar s-a purtat la fel cu alti 24 de pacienti din cei 41 ai sectiei de psihiatrie. De fiecare data, pisica in varsta de doi ani sarea in patul pacientului si incepea sa toarca. De fiecare data, moartea survenea la cateva ore. "Nu a omis niciun pacient", povesteste asistenta Mary Miranda.

 "Ce este cu adevarat uimitor este ca Oscar nu e un motan sociabil", spune dr. david Rosa, autorul articolului din Jurnal. "El chiar vrea sa fie lasat in pace. In articol povesteste despre Oscar ca are un fel de suierat cand se apropie de un pacient care urmeaza sa moara". Dosa spune ca a auzit povesti similare despre alti caini si pisici in toata lumea. Se crede ca este o parte a culturii din zonele respective. Este posibil ca Oscar sa imite gesturile asistentelor care stau cu pacientii pana in ultimul moment, avand un ritual care include lumina slaba, muzica in surdina si aromaterapie.

Oscar nu a inlocuit practicile asistentelor, dar le ofera timp acestora pentru a suna si pregati familia pacientului, inca de la primul semn de afectiune din partea lui. Unii membrii ai familiei spun ca apreciaza atentia speciala a lui Oscar. Jack McCullough crede ca mama lui, Marion, ar fi fost fericita sa stie ca Oscar a stat cu ea pana la sfarsit. "Torsul lui Oscar a adaugat si mai multa liniste la o scena deja pasnica".


Sursa: www.people.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu