Micro porcii - animale de companie!

Micro porcul este o rasa de porc dezvoltata in laborator si utilizata in cercetarea medicala, sau de cativa ani incoace, ca animal de companie. Acesti porci de dimensiuni reduse au fost folositi pentru prima data in Europa, in cercetarea medicala, iar apoi au fost introdusi si in SUA, in anii 1980. Inca de atunci, acestia au fost folositi de catre oamenii de stiinta din intreaga lume si, de asemenea, au crescut foarte mult in popularitate ca si animale de companie.


Porcii in miniatura, cunoscuti si sub denumirile de: micro porci, porci de buzunar sau porci ceasca de ceai, au inregistrat o crestere in popularitate ca animale de companie dupa ce in anul 2009 Paris Hilton si-a achizitionat un astfel de animal. Micro porcii sunt animale inteligente si pot fi chiar si dresati.

Micro porcii au potential de a fi niste animale de companie minunate, insa exista riscuri destul de mari daca ii comparam cu cainii si pisicile de exemplu. Cea mai mare ingrijorare vine de la faptul ca nu exista inca o rasa stabilita ca fiind micro porci. Nu exista nicio garantie ca porcul vandut va ramane mic si nu va creste. Acest risc insa, poate fi redus la minimum daca inainte sa il cumparati stiti cine sunt parintii acestuia sau chiar bunicii. Daca acestia sunt mici, atunci sunt foarte multe sanse ca si porcul pe care il doriti sa ramana mic. Aveti insa grija deoarece unii crescatori pretind in mod fals ca porcul vandut va ramane mic, recomandand de obicei un regim alimentar care infometeaza animalul si astfel nu il lasa sa creasca natural.

Micro porcii sunt afectuosi, foarte inteligenti avand un IQ mai mare decat al delfinilor, si nu le place sa distruga lucrurile din jur. Sunt animale de companie relativ mici iar intretinerea lor nu poate dura mai mult ca  in cazul unui caine sau al unei pisici de exemplu.

Exercitiile fizice regulate si activitatea mentala sunt necesare, in caz contrar pot deveni foarte lenesi sau agresivi. De aceea, plimbarile zilnice in lesa sunt obligatorii pentru a ii mentine in forma. Au nevoie si de multa atentie si nu ar trebui sa ii lasati prea mult timp singuri, decat in cazul in care au la dispozitie o gradina, unde sa se poata juca singuri.

Si micro porcii pot fi instruiti sau chiar antrenati sa execute anumite trucuri. Tineti minte un lucru important insa, recompensa lor preferata atunci cand ii invatati anumite lucruri este hrana.

Micro porcii sunt curati si nu miros, iar spre deosebire de caini si pisici, acestia nu pot avea purici. Un alt lucru foarte important care a dus la cresterea popularitatii lor este ca oamenii alergici la caini sau pisici pot sa aiba fara probleme un micro porc.

Micro porcii necesita un loc uscat si bine ventilat in casa, dar si de un asternut uscat. Paiele sunt cea mai buna alegere atunci cand vine vorba de culcusul lor, mai ales ca in sezonul rece se pot ascunde sub ele. De asemenea, este foarte important sa ii curatati locul unde sta zi de zi. Porcii, sunt de fel, animale curate, asadar si micro porcii sunt la fel. Acestia de obicei fac dezordine intr-un singur loc din casa. Este indicat ca pe timpul sezonului cald sa ii amenajati un loc unde sa poata face baie. Avand in vedere ca porcii nu pot transpira acest loc ii va ajuta sa se racoreasca si ii va apara de un eventual atac de cord din cauza temperaturilor ridicate.

Nu uitati insa un alt lucru foarte important atunci cand doriti sa va achizitionati un micro porc. Inainte de toate incercati sa gasiti un cabinet veterinar unde sa existe un medic veterinar care sa stie sa monitorizeze starea de sanatate a animalului dvs si la care sa puteti apela in cazuri de urgenta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu