Despre papagali

In lume sunt 350 de specii de pasari: Macaws, Amazoane, lorikeets, lovebirds, cockatoos si multe altele sunt toate considerate papagali.


Desi exista o mare diversitate in randul acestor pasari, exista deasemenea si multe similitudini. Toti papagalii au ciocul curbat si toti au patru degete la fiecare picior, doua orientate in fata si doua orientate in spatele piciorului. Majoritatea papagalilor mananca fructe, flori, muguri, semninte, nuci si unele creaturi mici cum ar fi insectele.

Papagalii traiesc in zonele cu clima calda din aproape toata lumea. Cea mai mare diversitate se gaseste in Australia, America Centrala si America de Sud.

Multi papagali sunt considerati animale de companie, in special cei din speciile: macawa, papagalii din Amazon, cockatiels, parakeets si cockatoos. De-a lungul istoriei, aceaste pasari au fost animale de companie foarte populare pentru ca sunt inteligente, carismatice, pline de culoare si pentru cantecul lor frumos. Multe dintre aceste pasari pot imita sunete, inclusive graiul oamenilor. Cei din specia Marele African (Psittacus Erithacus) pot imita cel mai bine vorbirea umana dintre toate animalele din lume.

In prezent, conventia privind comertul international cu specii pe cale de disparitie (CITES) interzice vanzarea de orice specie salbatica capturata, insa popularitatea papagalilor creste comertul ilegal.

Unele specii sunt in pericol de a se pierde. In alte cazuri, pasarile domesticite s-au reprodus si in salbaticie si au populat si alte zone, de exemplu papagalii din specia Calugar traiesc acum in mai multe state din SUA.

Chiar daca multi cred ca analizele veterinare si consultatiile la un cabinet veterinar sunt doar pentru caini sau pisici de exemplu, trebuie sa stiti ca acest lucru nu este adevarat. Daca detineti un papagal si doriti sa stiti totul despre sanatatea lui, puteti merge oricand la un medic veterinar pentru a-i face un control si un set complet de analize.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu