Cinci lucruri din casa ta care sunt mortale pentru caini


In ciuda eforturilor de a mentine casa sigura pentru cainele Dvs., exista cateva lucruri care, in mod surprinzator, pot fi mortale. Va prezentam in continuare o lista cu acestea.

Alcoolul

Din moment ca strugurii si stafidele sunt toxice pentru caini, si vinul poate fi mortal. Alcoolul in general poate intoxica un caine si poate induce coma sau chiar moartea. Unui caine intoxicat cu alcool ii poate ceda ficatul.

Pesticidele si otrava

Poate unele dintre cele mai omise lucruri sunt chiar pesticidele, care pot fi otravitoare. Otrava pentru soareci sau sobolani poate fi fatala intr-un timp foarte scurt daca este ingerata, dar acesta nu este singurul risc. Daca o rozatoare ingereaza otrava si cainele mananca rozatoarea, otrava inca poate fi periculoasa pentru caine. Daca un caine ingereaza molii, otrava impotriva acestora le poate produce atacuri de apoplexie. Folositi metode neotravitoare atunci cand aveti animale de companie.

Plantele

Plantele de apartament pot fi foarte periculoase pentru caini. Printre aceste plante se numara lalelele, narcisele, rhododendronul, liliacul, azalea, poinsettia, iedera sau aloe vera. Aceasta este doar o scurta lista a plantelor toxice. Daca aveti plante, cel mai bine este sa intrebati medicul veterinar daca acestea pot fi periculoase pentru cainele dvs.

Resturile de mancare

Hranitul cainelui cu firimituri poate fi tentant, dar ati fi surprins sa aflati cate dintre resturile de mancare pentru oameni sunt de fapt otravitoare sau chiar mortale pentru caini. Oasele de pui se pot rupe foarte usor, daca cainele Dvs. le roade. Coca de paine se poate umfla in stomacul cainelui si este extrem de periculoasa. Avocado, strugurii, stafidele, ceapa, nucile si ciocolata sunt toate foarte periculoase pentru caini si pot provoca moartea daca sunt consumate.

Medicamentele

Medicamentele precum ibuprofenul, antidepresive, relaxanti musculari, produse impotriva gripei sau a racelii si tratamentele contra diabetului sunt foarte toxice pentru caini. Efectul multora sunt urmatoarele: atacul de apoplexie, varsaturi, atacuri de cord sau chiar moartea. Tineti medicamentele departe de cainele Dvs. si apelati la medicul veterinar de indata ce cainele a ajuns la ele. Sa nu ii administrati niciodata cainelui Dvs. medicamente pentru oameni impotriva durerilor. Mai bine apelati la indicatiile unui medic veterinar.

Daca vreodata cainele Dvs. va ingera substante toxice, sunati imediat la medicul veterinar. Pregatiti-va sa va duceti cainele de urgenta la o clinica si asigurati-va ca stiti exact ce substanta a fost ingerata, momentul aproximativ al ingerarii si cantitatea ingerarii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu