Cainele loial fuge de acasa pentru a gasi mormantul stapanului sau

Miguel Guzman a murit in 2006, iar cainele sau loial, Capitan, ii pazeste mormantul de atunci.

Un caine loial a refuzat sa plece de langa mormantul stapanului sau timp de sase ani. Ciobanescul german Capitan a fugit de acasa dupa ce stapanul sau, argentinianul Miguel Guzman a murit in 2006. La o sapatamana dupa moartea domnului Guzman, familia a mers la cimitir si a gasit acolo cainele care "isi plangea" stapanul langa mormant.

De atunci, cainele indurerat a parasit rareori cimitirul aflat in orasul Villa Carlos Paz, din centrul Argentinei.
Domnul Guzman I l-a facut cadou pe Capitan in 2005  fiului sau, cu ocazia aniversarii a 13 ani.
Miguel Guzman a murit in martie, anul urmator, dar cand familia s-a intors acasa de la inmormantare, Capitan plecase deja.


Vaduva domnului Guzman, Veronica, a povestit pentru ziarul argentinian Cordoba: "L-am cautat in zadar, el disparuse. Am crezut ca a fost calcat de vreo masina si a murit. Duminica urmatoare ne-am dus la cimitir si Damian l-a recunoscut. Capitan a venit spre noi latrand si scotand sunete ciudate, de parca ar fi plans."

Aceasta a adaugat "Nu l-am dus niciodata la cimitir, asa ca e un mister si pentru noi cum a reusit sa gaseasca locul. Am mers din nou saptamana urmatoare si el tot acolo era. Atunci a mers cu noi acasa si a stat putin cu noi, dar s-a intors la cimitir inainte sa se intunece. Nu cred ca voia sa il lase pe Miguel singur, noaptea."

Directorul cimitirului, Hector Baccega isi aminteste de prima zi cand a vazut cainele. "A venit aici intr-o zi, singur si a inceput sa caute mormantul stapanului sau, pana l-a gasit. In timpul zilei, se mai plimba prin tot cimitirul, dar intotdeauna se grabeste la mormant. Si in fiecare zi, la sase fix se aseaza pe mormant si sta acolo toata noaptea."
Domnul Baccega spune ca acum angajatii cimitirului au grija de Capitan si il hranesc.

Damian, fiul dnului Guzman a spus "Am incercat sa il aduc acasa pe Capitan de mai multe ori, dar de fiecare data se intoarce la cimitir. Cred ca va face asta pana va muri si el. Are grija de tata."


Aceasta poveste este asemanatoare cu cea a lui Hachiko, un caine Akita despre care se spune ca si-a asteptat stapanul in gara din Tokyo timp de 9 ani, din mai 1925, dupa ce stapanul sau Hidesaburo Ueno a murit la munca.

Sursa: www.dailymail.co.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu