Cum sa calatoriti impreuna cu pisica

In prezent din ce in ce mai multi oameni doresc sa isi ia cu ei animalele de companie in timp ce calatoresc, de obicei fiind vorba despre caini sau pisici. Cel mai confortabil loc pentru pisici este in casa in care s-au obisnuit deja, insa sunt unele care se adapteaza usor si atunci cand calatoresc. Majoritatea pisicilor devin foarte nervoase cand calatoresc si se pot deshidrata repede sau chiar imbolnavi.

Pregatirile. Inainte de a planifica o calatorie cu pisica dumneavoastra asigurati-va ca aceasta va avea un loc sigur unde sa ramana odata ce ajungeti la destinatie. Atunci cand mergeti la un hotel, chiar daca nu e prima oara cand mergeti in acel loc, cereti confirmarea din partea lor ca accepta animale de companie. Daca mergeti in vizita la cineva interesati-va inainte daca nu sunt prezente persoane alergice la pisici si daca mai exista acolo si alte animale de companie. Daca puneti o pisica langa un alt animal de companie pentru o perioada scurta de timp este posibil sa fie foarte traumatizant pentru aceasta.

Invatati pisica sa se acomodeze cu cusca  in care va fi transportata. Cu cateva saptamani inainte de a pleca in calatorie, achizitionati o cusca pentru a transporta pisica. Aceasta trebuie sa fie suficient de mare pentru ca pisica sa se poata intinde, intoarce si culca. Pe partea de jos a custii puneti un prosop pufos pentru confortul pisicii. Cu cateva saptamani inainte de a pleca tineti usa custii deschisa si hraniti pisica pe langa aceasta pentru a se obisnui cu locul.

Evitati ranile si minimizati traumele pentru pisica. Niciodata nu transportati pisica intr-un loc unde poate fi expusa la vant sau alte intemperii. Cel mai bine este sa tineti pisica langa dumneavoastra, pentru a evita orice pericole. La scurt timp inainte de a pleca in calatorie nu uitati sa verificati certificatul de sanatate si inregistrarile veterinare ale animalului de companie. Daca calatoriti in afara Romaniei, trebuie sa stiti ca exista tari in care sunt necesare mai multe vaccinari. In acest caz este recomandat sa le faceti cu aproximativ doua saptamani inainte pentru ca pisica sa aiba timp sa se recupereze. Daca pisica dumneavoastra nu are o zgarda este momentul sa ii puneti una pe care sa scrieti si numarul de telefon. Foarte multe pisici ajung inapoi la stapanul lor cu ajutorul acestui mic accesoriu.

Noapte anterioara plecarii. Tineti pisica intr-o zona familiara cum ar fi dormitorul sau bucataria si asigurati-va ca are o cutie mica disponibila. Majoritatea au obiceiul ca in ziua calatoriei sa isi doreasca sa se ascunda. Puneti cusca in aceeasi camera cu usita deschisa, acest lucru va ajuta sa puneti pisica in cusca mai usor dimineata.

In timpul calatoriei cel mai indicat este sa tineti cusca acoperita cu o bucata de material de culoare inchisa, lasand descoperita doar usita. In acest fel pisica se va simti in siguranta. De asemenea aveti grija sa existe o temperatura moderata si constanta pe toata durata drumului. Cand ajungeti la destinatie puneti cusca intr-o camera sigura cum ar fi dormitorul sau bucataria, iar cand o deschideti lasati pisica sa iasa singura, nu incercati sa o fortati.

Saptamana post calatorie. Urmariti mereu pisica daca nu cumva prezinta semne de deshidratare sau de boala. Uneori este normal sa aiba diaree, sa doarma mai mult sau sa vomite o data sau de doua ori pe zi dupa calatorie. Daca aceste simptome nu dispar dupa aproximativ doua zile, sau daca observati sange in urina trebuie sa mergeti la un medic veterinar de urgenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu