Zece rase de caini de evitat daca locuiti intr-un apartament sau o casa fara gradina - Partea I


Traiul intr-un apartament cat de mic nu inseamna neaparat ca nu poti primi un caine de companie in casa ta - dar exista anumite rase despre care pur si simplu putem spune ca le este foarte greu sa se adapteze si sa se dezvolte intr-un asemenea mediu.

Un numar foarte mare de oameni au decis sa primeasca catelusi in casele lor in ultimii doi ani - cifrele unor studii arata ca proprietatea de caini a crescut cu aproape 8% atunci cand a lovit pandemia si cererea de prieteni cu patru picioare.

Desigur, exista 221 de rase diferite de caini cu pedigree dintre care sa alegeti, alaturi de numeroase rase incrucisate, asadar sunt multe de gandit inainte de a alege cel mai nou membru al familiei tale.

Inainte de a va concentra pe o anumita rasa, este important sa va ganditi ce tip de caine se va adapta cel mai bine stilului dumneavoastra de viata. Pentru cei dintre noi care locuiesc in apartament - adesea fara un acces facil la o gradina privata - inseamna ca anumite rase ar trebui sa fie in fruntea listei de dorinte.

Intre timp, dintr-o varietate de motive, exista si altele pe care ar trebui sa le evitati, pentru binele lor si al vostru! Asadar, iata cele zece rase de caini care sunt cel mai putin potrivite pentru a locui intr-un apartament.

1. Saint Bernard

Uriasul Saint Bernard poate cantari pana la 80 de kg, asadar este destul de evident ca nu este un caine potrivit care sa traiasca intr-un spatiu mic si inchis. Pe langa faptul ca are nevoie de spatiu pentru a se intinde, blana groasa a acestui caine poate deveni destul de mirositoare - o problema deosebita atunci cand este imposibil sa scapi de mirosul de caine.

2. Beagle

Cainii din rasa Beagle au nevoie de foarte mult timp petrecut in aer liber pe tot parcursul zilei, altfel aceasta rasa care se plictiseste usor are tendinta de a latra, urla si poate deveni foarte distructiva. Vecinii tai iti vor multumi ca nu ai primit un Beagle in apartamentul tau.

3. Border Collie

Border Collie este atat cel mai inteligent caine din lume, cat si unul dintre cei mai energici. Lipsa stimularii constante ii poate determina sa devina agitati si stresati - ceea ce inseamna ca adapostirea acestui caine intr-un apartament mic echivaleaza cu cruzimea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu