Cat de des spalati bolul cainelui va poate afecta sanatatea, arata un nou studiu - Partea I


Modul in care hranim animalele de companie, le pastram mancarea si le spalam vasele poate avea consecinte negative asupra sanatatii daca nu o facem corect - atat pentru oameni, cat si pentru animale.

Au existat mai multe focare de boli in randul oamenilor dupa expunerea la hrana pentru caini contaminata cu E. coli si salmonella, ceea ce a fost mai probabil din cauza dietelor comerciale si a alimentatiei crude de acasa. Aceste diete implica de obicei nevoia de a pregati alimentele animalelor de companie in bucatarie, potrivit unui studiu publicat in jurnalul PLOS ONE.

Dar informatiile pe care proprietarii ar trebui sa le stie atunci cand vor sa manipuleze in siguranta alimentele si vesela pentru animalele de companie sunt limitate, iar eficacitatea lor este neclara, asadar autorii noului studiu au investigat obiceiurile de hranire ale proprietarilor de caini si au analizat impactul protocoalelor de igiena ale Administratiei pentru Alimente si Medicamente asupra preparatelor cu hrana pentru caini.

In timpul conversatiilor ocazionale dintre nutritionistii veterinari, "ne-am dat seama ca, atunci cand era vorba de propriile noastre animale de companie, toti avem diferite practici de depozitare a hranei pentru animale de companie si practici de igiena", a spus Emily Luisana, coautor al studiului si nutritionist veterinar pentru animale mici. "Odata ce am realizat ca recomandarile (FDA) erau relativ necunoscute chiar si printre profesionisti, am vrut sa vedem ce fac alti proprietari de animale de companie".

Luisana face parte din consiliul consultativ veterinar al Tailored, o companie de hrana pentru caini condusa de experti in nutritia animalelor de companie. Caitlyn Getty, un alt coautor al studiului, este medicul veterinar pentru afaceri stiintifice pentru NomNomNow Inc., o companie axata pe sanatatea intestinului animalelor de companie si pe hrana adecvata. Niciuna dintre companii nu a finantat acest studiu, iar autorii nu au raportat interese concurente. Accentul studiului este manipularea de catre proprietari a oricaror alimente pentru caini, nu marcile de alimente in sine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu