Zece rase de caini de evitat daca locuiti intr-un apartament sau o casa fara gradina - Partea II


4. Dalmatienii

Cainele din aceasta rasa este plin de energie si nu poate fi crescut intr-un apartament daca nu ii sunt oferite cele elemente esentiale - spatiu, companie si stimulare - va compensa cu lucrurile din casa daca nu are ce isi doreste.

5. Springer Spaniel

Acest caine are nevoie de mult spatiu, atat in interior, cat si in aer liber, pentru a alerga, asa ca cel mai probabil va cauza daune daca veti incerca sa-l cresteti intr-un apartament. De asemenea, le cade foarte mult par pe tot parcursul anului, ceea ce poate fi o problema intr-un spatiu restrans.

6. Ciobanesc Australian

Ciobanescul australian, asa cum sugereaza si numele, este un caine care are rolul de a pastori animalele in vastele intinderi ale Australiei. Un apartament mic de oras este cel mai departe de mediul lor natural si poate chiar face ca aceasta rasa, care este foarte prietenoasa, sa devina agresiva.

7. Ciobanescul German

Nu exista multe lucruri pe care un ciobanesc german sa nu le poata face - sunt geniali in majoritatea lucrurilor, de la a fi caini de paza la a fi animale de sprijin emotional - dar locuitul intr-un apartament este in afara zonei lor de confort. Se plictisesc usor, au nevoie de timp regulat in aer liber si pot fi foarte zgomotosi.

8. Vizsla

Cunoscut ca un caine "velcro", Vizsla se agata de stapanul sau ca un lipici, asa ca nu poate fi lasat singur pentru mult timp. De asemenea, are nevoie de atat de multe plimbari incat nu vei termina niciodata sa mergi in parcul local. Daca un Vizsla nu este multumit, va fi zgomotos si va mesteca bunurile - si vei fi doar tu de vina.

9. Husky siberian

Husky-ul siberian, extrem de independent, poate deveni distructiv daca nu i se ofera suficient spatiu - si poate chiar incerca sa scape. De asemenea, au obiceiul de a urla atunci cand nu sunt fericiti, aratand nemultumirea lor clara oamenilor pe kilometri in jur.

10. Airedale Terrier

Casa perfecta pentru un caine din aceasta rasa inseamna sa aiba un spatiu mare in aer liber, pentru a permite cainelui sa se desfasoare liber. Acesta nu este un canin potrivit pentru viata urbana.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu