Cat de des spalati bolul cainelui va poate afecta sanatatea, arata un nou studiu - Partea III


Contaminarea bolurilor din grupa C a crescut intre tamponari. Niciunul dintre proprietarii grupului C nu au spalat castroanele cainilor in decurs de aproximativ opt zile de cat autorii au colectat prima proba bacteriana, "chiar daca au fost informati ca exista recomandari ale FDA si din castron vor fi recoltate probe inca o data", a spus Luisana.

"Acest lucru arata ca constientizarea recomandarilor actuale nu este suficienta in sine", a adaugat ea.

Reducerea riscului de contaminare

Autorii studiului au spus ca educarea in acest sens este deosebit de importanta pentru populatiile vulnerabile, cum ar fi persoanele care sunt imunodeprimate.

Mancarurile pentru animale de companie s-au clasat foarte bine printre cele mai contaminate obiecte de uz casnic, uneori chiar avand incarcaturi bacteriene apropiate de cele ale toaletei, conform studiilor publicate in ultimii 15 ani.

Cu toate acestea, 20% dintre persoanele din grupurile A si B din studiul actual au spus ca sunt probabil sa urmeze instructiunile de igiena pe termen lung si chiar mai putini - 8% au spus ca ar putea urma toate instructiunile oferite.

"Studiul nostru arata ca proprietarii de animale de companie se adreseaza medicului veterinar, magazinului de hrana pentru animale de companie si producatorilor de hrana pentru animalele de companie pentru informatii despre depozitarea hranei pentru animale de companie si regulile de igiena", a spus Luisana. Companiile de hrana pentru animale de companie care isi studiaza alimentele atat in conditii de laborator, cat si in medii casnice, apoi ofera recomandari de depozitare si manipulare pe etichete sau site-uri web, ar fi un inceput bun, a adaugat ea.

Sunt necesare studii suplimentare asupra implicatiilor, dar Luisana a spus ca spera ca proprietarii de animale de companie si veterinarii sa foloseasca concluziile acestui studiu pentru a lua in considerare impactul pe care l-ar putea avea igiena hranirii asupra sanatatii si fericirii animalelor de companie, asupra persoanelor imunodeprimate si asupra bolilor zoonotice, cele raspandite intre animale si oameni.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu