Cainii pot trai cu pana la doi ani mai mult daca sunt hraniti corect si au o greutate potrivita - II


Schimbati excesul de bunatati cu mangaieri sau frecari pe burta!

Expertii explica ca o regula de baza buna este ca recompensele nu ar trebui sa constituie mai mult de 10% din aportul zilnic de calorii al unui caine.

O recompensa ocazional ici si colo poate fi buna pentru cainele tau, daca este combinata cu un antrenament sau daca este data pentru un beneficiu nutritional, dar poate deveni o capcana daca se administreaza prea des.

Specialistii au spus ca pentru multi caini, atentia este ceea ce ei apreciaza de fapt in loc de recompensele in sine. Prin urmare, in loc sa cedezi acelor ochi de catelus cu o recompensa, incearca in schimb o sesiune afectuoasa de zgarieturi, imbratisari sau joaca.

Faceti mai multe exercitii:

Pentru a ii face o rutina sanatoasa, ar trebui sa il scoateti la plimbare cel putin 20 de minute, de doua ori pe zi.

Plimbarile cu cainele tau nu le ofera doar exercitiul fizic de care au nevoie, ci ii stimuleaza si psihic.

Daca cainele nu este in forma, o modalitate buna de a incepe este sa maresti treptat lungimea plimbarii obisnuite cu inca 5-10 minute in fiecare saptamana.

Daca cainele este deja destul de activ, poti incerca sa-i schimbi rutina obisnuita de exercitii si sa adaugi alte exercitii precum inotul.

Schimbati sau modificati dieta cainilor:

Pentru unii caini, tot ce au nevoie este putina miscare pentru a pierde in greutate. Dar altii ar putea avea nevoie de o schimbare a dietei.

Aceasta poate include o dieta saraca in grasimi si bogata in fibre pentru a ajuta cainele sa ramana satul mai mult timp, cu mai putine calorii, sau revizuirea cantitatii de hrana pe care o o primeste zilnic.

Expertii sugereaza sa reevaluezi dimensiunile portiilor de mancare daca cainele este predispus la supraalimentare.

Daca hraniti animalele de companie cu alimente umane, ar trebui sa luati in considerare si sa eliminati acest lucru, deoarece acest lucru are un impact mare asupra greutatii acestuia.

Ce se intampla daca cainelui meu ii este mereu foame?

Daca cainele tau este obisnuit sa manance portii mai mari, expertii au explicat ca acestia vor observa daca hrana suplimentara nu le va mai fi oferita.

Cu toate acestea, corpul lor se va adapta in curand si se vor obisnui cu noua lor rutina.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu