Simptomele gastroenteritei la caini si cand ar trebui sa fim ingrijorati? - III


Este legat de plaja?

Au existat speculatii ca boala ar putea fi legata de vizitele la plajele locale. Vorbind la programul PM al BBC Radio 4 luna trecuta, presedintele BVA, Dr. Shottom, a spus ca nu exista suficiente dovezi pentru a specula motivele cresterii cazurilor sau orice posibile legaturi cu plaje sau alti factori de mediu.

Ea a spus: "In prezent, nu exista dovezi care sa sugereze o legatura directa intre boala si cainii care viziteaza plajele. Am auzit rapoarte de la veterinarii din zona, care sunt cu adevarat departe in interior si, de asemenea, vad o crestere a acestor tipuri de cazuri la cainii care nu au fost niciodata la plaja."

Ar trebui sa incetez sa-mi plimb cainele pana cand vor fi cunoscute mai multe informatii?

Unii proprietari au incetat sa-si scoata cainii la plimbare din cauza ingrijorarii ca se imbolnavesc - dar veterinarii le-au reamintit proprietarilor ca stimularea fizica si mentala pe care o obtin cainii de la plimbarile regulate este esentiala pentru bunastarea lor.

Presedintele BVA, Dr. Shotton, a declarat: "Desi proprietarii de animale de companie sunt in mod clar ingrijorati, in cele mai multe cazuri, cresterea poate face parte dintr-o crestere normala a gastroenteritei pe care o vad veterinarii in lunile mai reci. Riscul pentru caini altfel sanatosi ramane scazut si am dori sa subliniem ca proprietarii ar trebui sa continue sa mearga si sa-si plimbe animalele de companie in mod normal, deoarece acest lucru este important pentru sanatatea mentala si fizica a cainilor."

Ar trebui sa ne facem griji?

Presedintele BVA, Dr. Shotton, i-a sfatuit pe proprietari sa nu intre in panica si sa discute cu medicul veterinar in cazul oricaror nelamuriri.

Ea a spus: "Veterinarii vad cazuri de gastroenterita la caini relativ frecvent in practica si marea majoritate sunt usoare, animalele avand nevoie doar de timp sau de ingrijire pentru a se recupera complet. Unii caini pot avea nevoie de spitalizare si perfuzii."

"Din pacate, in cele mai grave situatii, boala poate deveni hemoragica, ducand la complicatii secundare sau chiar la moarte, dar acest lucru este foarte rar."

SAVSNET spune ca analizele timpurii ale chestionarelor de la proprietari si veterinari care gestioneaza cazuri, sugereaza ca animalele infectate isi revin de obicei complet in sapte pana la 14 zile, cu ingrijirea adecvata. Nu exista niciun risc cunoscut pentru oameni.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu