Simptomele gastroenteritei la caini si cand ar trebui sa fim ingrijorati? - II


Anna Ewers Clark, responsabil de cercetare veterinara, standarde si comunicatii la Blue Cross a spus: "Este intotdeauna important sa fii cu ochii pe cainele tau cand iese la plimbare pentru a-l mentine cat mai in siguranta posibil. Fiti vigilenti la orice pericole, cum ar fi alimente sau gunoi aruncate pe jos, deseuri animale sau plante toxice pe care cainele dumneavoastra ar putea fi tentat sa le manance si ar putea duce la tulburari de stomac."

Ce ar trebui sa facem daca credem ca animalul nostru ar putea avea gastroenterita?

Daca cainele dumneavoastra prezinta oricare dintre simptomele de mai sus, ar trebui sa solicitati asistenta veterinara cat mai curand posibil.

Anna Ewers Clark de la Blue Cross a spus: "Daca animalul dumneavoastra de companie pare sa nu fie bine sau comportamentul sau se schimba, contactati intotdeauna medicul veterinar pentru sfaturi. Daca vedeti sange in varsaturile lor sau daca au diaree severa, ar putea avea nevoie de tratament urgent."

Baza de date de supraveghere veterinara SAVSNET a Universitatii din Liverpool spune ca animalul dumneavoastra este probabil sa fie infectios, asadar limitati contactul dintre cainii afectati si cei neafectati.

Cum se trateaza gastroenterita?

Tratamentul va depinde de cauza, dar, de obicei, medicul veterinar va va prescrie medicamente pentru a opri simptomele, urmate de o dieta stricta si blanda pentru a permite stomacului cainelui sa revina la normal.

In cazuri mai grave, cainele dumneavoastra poate avea nevoie sa fie tratat intravenos pentru a-l rehidrata.

Care este "boala misterioasa" despre care toata lumea vorbeste?

O crestere a cazurilor cu simptome neobisnuit de violente, asemanatoare gastroenteritei la caini a inceput in Yokshire si nord-estul Angliei.

Presedintele Asociatiei Veterinare Britanice, Justine Shotton, a declarat: "Suntem constienti de o crestere recenta a cazurilor de imbolnavire a cainilor de simptome asemanatoare gastroenteritei in mai multe parti ale Regatului Unit."

"Veterinarii vad cazuri de gastroenterita relativ frecvent in practica, dar numarul pare sa fie in crestere si mai raspandit decat de obicei."

"Cazurile pot face parte dintr-o crestere normala a gastroenteritei pe care o vad veterinarii in lunile mai reci. Cele mai recente date din baza de date de supraveghere veterinara a Universitatii din Liverpool indica faptul ca varful face parte din variatia sezoniera normala in acest moment."

Cea mai recenta analiza a datelor realizata de SAVSNET sugereaza ca in Yorkshire, nivelurile de boli gastrointestinale care afecteaza cainii au fost statistic mai mari in decurs de trei saptamani, iar cresterea poate fi numita un focar in aceasta regiune. In alte parti ale tarii, cresterile de cazuri de pana acum corespund variatiei sezoniere normale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu