De ce cainilor le place sa fie imbratisati? Expertii in animale ne explica cum se tine legatura stransa cu catelul tau - Partea I


Fiecare persoana care are un caine a experimentat macar o data acest lucru: veniti acasa dupa o zi grea de munca sau o calatorie lunga, iar cainele tau este nerabdator sa iti sara in brate, cersind afectiune si mangaieri. In alta zi ei nu o mai fac, asadar care este explicatia?

De ce cainilor le place sa fie imbratisati uneori si alteori nu? Cum iti poti da seama daca cainele tau vrea sa fie imbratisat sau nu? Sau daca rasa joaca un rol in determinarea nivelului de afectiune al unui caine? Am vorbit cu trei experti in animale de companie pentru a raspunde la aceste intrebari complicate si multe altele. Cainele tau este un individ - nu o jucarie.

"Nu exista doi caini la fel, iar acest lucru este adevarat si pentru preferinta sau dorinta lor de a se imbratisa", spune Danielle Bernal, medic veterinar la Wellness Natural Pet Food.

De ce le place cainilor sa fie imbratisati?

"Cainii se imbratiseaza pentru a obtine caldura, pentru a crea o legatura cu membrii familiei lor. Atunci cand sunt imbratisati elibereaza substante chimice si hormoni care ii fac sa se simta bine", spune Bernal.

Atunci cand cainii se imbratiseaza cu noi, creierul lor elibereaza oxitocina, hormonul care ne face sa ne simtim bine, "care le intareste dorinta si placerea de atingere si legatura", adauga ea.

Dorinta de a se imbratisa are radacinile in domesticirea cainilor - cainii au evoluat pentru a fi cu oamenii - dar are de-a face si cu o dorinta evolutiva mai fundamentala de a fi in grupuri sociale cu alti caini.

"Cainii in salbaticie si puii tineri se imbratiseaza adesea cu tovarasii lor si cu mama ca o modalitate de a avea o legatura mai stransa si de a arata subordonare", spune Chryle Bonk, medic veterinar la Hepper.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu