De ce cainilor le place sa fie imbratisati? Expertii in animale ne explica cum se tine legatura stransa cu catelul tau - Partea II


"Cand cainele tau se imbratiseaza cu tine, isi arata deplina incredere si dragostea fata de tine", adauga Bonk.

"Cainii sunt animale de haita prin natura lor, asa ca atingerea si afectiunea sunt un limbaj puternic al dragostei", explica Bernal in continuare.

"Pentru unii caini, in special cei care sunt mai tineri si invata sa se joace, imbratisarea poate fi o modalitate de implicare care ii entuziasmeaza, ducand la o perioada de hiperactivitate", adauga Bernal.

De asemenea, imbratisarea se poate transforma in agresiune daca o alta persoana este in apropiere si cainele se simte protector fata de proprietarul lor. Este foarte important sa acordati atentie limbajului corpului cainelui dumneavoastra pentru a evalua daca si cum doreste sa fie imbratisat.

Cum le place cainilor sa fie imbratisati?

Exista aproape la fel de multe forme de imbratisare, cate tipuri de caini exista pe lume: imbratisari, mangaiat pe burta, pe urechi, leganat...si lista poate continua la nesfarsit.

"Cainilor le place sa fie imbratisati in moduri diferite. Unii prefera sa se ghemuiasca in poala, in timp ce altii vor sa pastreze putin distanta, dar vor permite mangaieri pe burta sau urechi", spune Bonk.

Confortul cainelui dumnevoastra trebuie sa aiba prioritate fata de nevoile tale.

"Daca nu vor sa fie in poala ta, coboara nivelul lor si stai cu ei pe podea", spune Bonk. "Nu-ti forta puiul intr-o pozitie in care nu se simte confortabil si urmareste orice semne de incordare sau de a-si tine urechile ridicate pentru a sti daca nu ii place."


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu