De ce cainilor le place sa fie imbratisati? Expertii in animale ne explica cum se tine legatura stransa cu catelul tau - Partea III


"Unii caini se vor rasturna pe spate pentru a va cere sa ii mangaiati pe burta, altii insa, nu va vor lasa sub nicio forma sa ii mangaiati pe burta si va vor lasa doar pe spate si urechi", explica Bonk.

Pe masura ce dezvoltati o legatura cu cainele dumneavoastra in timp, va veti familiariza cu formele preferate de imbratisare si cu momentele dorite de afectiune.

Unor caini le poate placea sa se imbratiseze, asa ca daca stati pe canapea, vor cauta "o mangaiere blanda punandu-si capul pe coapsa ta", spune Bernal.

Altii se pot rasturna cu entuziasm in timp ce treci pe langa ei, indicand posibil ca doresc o mangaiere pe burta.

Pentru inceput, incercati sa evitati sa mangaiati capul unui caine, este mai indicat sa incepeti cu pieptul.

"In general, majoritatea cainilor nu doresc sa fie atinsi pe cap deoarece acest lucru se poate simti amenintator. Mangaierea pieptului poate fi un start sigur", spune Katherine Pankratz, un specialist in comportament veterinar certificat.

De asemenea, ar trebui sa punem la indoiala si ideea ca toti cainii vor intotdeauna sa fie imbratisati. "Dorinta unui caine de a fi imbratisat depinde foarte mult de personalitatea lui. Unora le place acest lucru mai mult decat altora", spune Bonk.

"Chiar si cainilor carora le place sa fie atinsi ar putea sa nu vrea acest lucru tot timpul", adauga Pankratz. "Imbratisarile pot fi placute pentru caini - cu atat mai mult daca acestia pot avea simtul alegerii si al controlului".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu