De ce cainilor le place sa fie imbratisati? Expertii in animale ne explica cum se tine legatura stransa cu catelul tau - Partea IV


Cum stii daca cainele tau vrea sa fie imbratisat?

Numeroase studii sugereaza ca oamenilor le place sa imbratiseze cainii si sa obtina beneficii pentru sanatatea mintala prin atingerea si jocul cu prietenii lor canini.

Dar nu este intotdeauna clar daca cainii, la randul lor, vor sa fie imbratisati. Stanley Coren, un expert in psihologie canina, a analizat fotografiile disponibile online cu oameni care isi imbratiseaza cainii pentru a evalua indiciile limbajului corpului cainilor. Dupa cum relateaza Coren in Psychology Today, 81,6% dintre imagini au aratat caini care se confrunta cu disconfort, stres si anxietate.

Acest lucru se potriveste cu cercetarile anterioare care arata ca oamenii, in special copiii mici, sunt total nepriceputi la interpretarea limbajului corpului cainilor, ceea ce duce la interactiuni potential periculoase. Un studiu din 2018 a constatat ca 53% dintre copiii de trei ani au confundat comportamentul agresiv al cainilor drept semne ca animalul ar fi fost fericit.

Iata cateva reguli de baza de retinut:

1. Lasa cainele sa vina la tine sau cere permisiunea proprietarului sau

"Cainii te vor anunta cand vor sa fie imbratisati, venind la tine sau stand in jurul tau atunci cand mergi spre ei", spune Bonk.

Pankratz subliniaza ca este esential sa lasi cainele sa faca prima miscare daca nu iti este familiar.

"In primul rand, cereti proprietarului cainelui permisiunea de a va apropia si de a interactiona cu cainele lor", spune Pankratz.

2. Evaluati limbajul corpului cainelui

"Citirea comportamentului unui caine este cheia pentru a intelege semnele ca acestia sunt entuziasmati sau nu atat de entuziasmati pentru imbratisari", spune Bernal.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu