Beneficiile detinerii unui caine - si stiinta surprinzatoare din spatele acestora - Partea III


Asociatia Americana a Inimii sugereaza diferite modalitati de a deveni activ cu cainele:

Du-ti cainele la picnic - "luati cateva gustari sanatoase, cum ar fi fructe, legume, nuci si mult apa (inclusiv pentru caine). Luati si o minge sau alte jucarii distractive", a sfatuit AHA.

Mergeti la piscina - "cand este cald, luati costumul de baie, crema de protectie solara si mergeti cu cainele la plaja sau la o piscina care accepta animale".

Plimbari - "mergeti la plimbare sau la alergat cat de des puteti. Chiar daca dispuneti de doar 10 sau 15 minute, este suficient pentru putina miscare si pentru a crea o legatura mai apropiata cu cainele".

Cu toate acestea, AHA avertizeaza, ca detinerea unui animal de companie este un angajament de ingrijire care vine cu anumite costuri si responsabilitati financiare, astfel incat scopul principal al adoptarii, salvarii sau achizitionarii unui animal de companie, nu ar trebui sa fie reducerea riscului cardiovascular.

Ne trage de picioare (sau de lese)

Binenteles, este vorba de mai mult de atat. A avea un animal de companie de orice fel aduce un cerc de dragoste in vietile noastre - ei ofera afectiune, noi o dam inapoi si toti suntem cu atat mai buni pentru asta. Iar stiinta este de acord cu acestea.

"Am o lista de 10 beneficii pentru sanatate pe care studiile au aratat ca le au proprietarii de animale de companie", a spus psihologul Harold Herzog, profesor iubitor de animale de companie la Universitatea Western Carolina, care a studiat de multe vreme legatura om-animal intr-un interviu anterior CNN.

"Rate mai mari de supravietuire mai putine atacuri de cord, mai putina singuratate, o tensiune arteriala mai buna, o bunastare psihologica mai buna, rate mai scazute de depresie si niveluri de stres, mai putine vizite la medic, cresterea stimei de sine, un somn mai bun si mai multa activitate fizica", sunt doar cateva dintre ele afirma Herzog.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu