Beneficiile detinerii unui caine - si stiinta surprinzatoare din spatele acestora - Partea II


Asociatia Americana a Inimii (AHA) adauga diabetul zaharat pe lista beneficiilor pentru sanatate ale detinerii de caini. "Oamenii care isi plimba cainii in mod regulat au un risc cu o treime mai mic de a face diabet zaharat in compartie cu cei care nu detin un caine".

In plus, detinerea unui caine (sau alt animale de companie) poate oferi un sprijin social si emotional important si este un "predictor puternic al schimbarilor de comportament care pot duce la pierderea in greutate", a spus AHA.

Desigur, aceste beneficii cardio sunt doar pentru caini - nu pentru pisici, cai si alte animale. Multi sugereaza ca este expunerea potentiala la exercitii fizice care explica beneficiul: AHA indica studii care au descoperit ca proprietarii de animale de companie care isi plimba cainii, fac cu pana la 30 de minute mai multe exercitii pe zi decat cei care nu au caini.

Dar, intr-un interviu anterior acordat la CNN, Dr. Martha Gulati, care este redactor-sef al Cardiosmart.org, platforma de educare a pacientilor a Colegiului American de Cardiologie, a spus ca inca nu s-a aflat de ce.

"Este cainele sau comportamentul?" intreaba Gulati. "Este pentru ca faci exercitii fizice sau pentru ca exista o diferenta intre tipul de persoana care ar alege sa aiba un caine fata de cineva care nu ar avea? Sunt ei mai sanatosi sau mai bogati? Nu stim aceste lucruri".

Totusi, in timp ce "studiile non-aleatorii nu pot demonstra ca adoptarea sau detinerea unui caine duce direct la o mortalitate redusa, aceste constatari solide sunt cu siguranta cel mai putin sugestive in acest sens". Dr. Glenn Levine, presedintele grupului de scris al American Heart. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu