Beneficiile detinerii unui caine - si stiinta surprinzatoare din spatele acestora - Partea IV


Herzog subliniaza, de asemenea, studii care au descoperit ca proprietarii de animale de companie "au mai multe sanse sa fie singuri, depresivi si sa aiba atacuri de panica, sa aiba mai multe sanse de a avea astm bronsic, obezitate, hipertensiune arteriala, ulcere gastrice, migrene si sa foloseasca mai multe medicamente."

Asa cum se intampla adesea in stiinta, studiile au avut rezultate mixte. Unele cercetari arata beneficii de a avea un animal de companie, alte studii spun ca nu exista nicio diferenta intre sanatatea celor care detin si cei care nu detin animale de companie. Alte cercetari sugereaza, de asemenea, ca ar putea exista chiar si aspecte negative legate de detinerea de animale de companie.

Anxietate si dispozitie

Proprietarii de animale de companie cred cu siguranta ca animalele lor de companie ofera sprijin emotional, in special in perioadele de stres, a spus Mueller, iar din fericire stiinta pare sa sustina acest lucru.

"Exista unele cercetari care arata ca a avea un animal de companie cu tine in timpul unui eveniment anxios ar putea ajuta la reducerea stresului acelui eveniment", a spus ea.

"Studiile au aratat in mod repetat ca buna dispozitie a oamenilor creste, iar starea proasta scade in jurul animalelor de companie", a spus Herzog. "Si asa stim ca exista beneficii imediate pe termen scurt, fiziologice si psihologice, cu interactiunea cu animalele de companie. Nu am nicio indoiala despre asta."

Dar nu acelasi lucru se poate spune inca despre depresie.

Herzog a extras 30 de studii pe aceasta tema: 18 nu au aratat nicio diferenta in ratele depresiei intre persoanele cu animale de companie si cele fara; cinci au ajuns la concluzia ca un animal de companie au atenuat simpotomele depresive; cinci au descoperit ca animalele de companie au agravat depresia; iar restul au fost neconcludente.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu