Beneficiile detinerii unui caine - si stiinta surprinzatoare din spatele acestora - Partea V


Un studiu de batrani pe care l-a efectuat Mueller a constatat ca proprietarii de animale de companie au avut aproximativ de doua ori mai multe sanse sa fi avut depresie in trecut - dar nu au raportat nicio depresie in ultima saptamana. Au primit un animal de companie si apoi au devenit depresivi sau animalul de companie a ajutat sa puna capat depresiei? Nu este clar.

Terapie si suport emotional

Unul dintre motivele pentru care stiinta este atat de incerta in ceea ce priveste animalele de companie si sanatatea noastra este ca este aproape imposibil sa se efectueze "standardul de aur" al studiilor: un studiu controlat aleatoriu in care cercetatorul controleaza toti factorii si apoi atribuie aleatoriu un animal de companie la test.

"Este foarte dificil sa faci studii aleatorii, doarece majoritatea oamenilor doresc sa aleaga daca primesc sau nu un animal de companie si sa aleaga cine sunt animalele lor de companie", a spus Mueller.

Sustinuti de un parteneriat de 9 milioane de dolari intre Filiala pentru Dezvoltarea si Comportamentul Copilului a Institutului National de Sanatate din SUA si Institutul de Stiinta pentru Ingrijirea Animalelor de Companie din Marea Britanie, unii cercetatori au inceput sa elaboreze studii mai avansate pentru a determina daca animalele sunt cele care au impactul.

Un studiu din 2015 a constatat ca cei mici cu ADHD care citesc animalelor de companie au prezentat mai multe imbunatatiri in ceea ce priveste impartasirea, cooperarea, voluntariatul si problemele comportamentale decat copiii cu ADHA care citeau unui animal de plus. Un alt studiu a constatat ca cei cu autism au fost mai calmi si au interactionat mai mult in prezenta porcilor de guineea decat a jucariilor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu