Cum un caine va poate face mai sanatos? - Partea II


Cainii de asistenta ajuta persoanele cu crize. De exemplu, acesti caini ii ajuta pe cei cu epilepsie alertandu-i cu privire la pericolele unei crize care se apropie, cu cateva minute pana la o ora inainte ca aceasta sa se intample. Alerta cainelui de asistenta ajuta persoana cu epilepsie sa ia medicamente care blocheaza convulsiile si sa ajunga intr-un loc sigur sau sa cheme ajutor daca este necesar.

Cinci beneficii asupra sanatatii mintale

Daca aveti nevoie doar de o fiinta cu care sa vorbiti dar care sa nu va judece, atunci cainii sunt o alegere perfecta, fiind foarte loiali, acesta fiind doar un motiv pentru care oamenii au o legatura atat de incredibila, care poate fi excelenta pentru sanatatea dumneavoastra mentala.

Cainii de asistenta ajuta si veteranii cu PTSD. Un studiu din 2018 arata ca patrupedele ii ajuta pe oameni sa se recupereze psihologic dupa traume. Veteranii militari cu PTSD se descurca mai bine cu mintea si corpul atunci cand au un caine de asistenta. Acesti veterani au aratat abilitati mai bine dezvoltate si mai putine simptome PTSD.

Cainii te fac sa te simti mai putin singur. Un studiu australian din 2019 arata ca noii proprietari de caini au experimentat mai putina singuratate in decurs de trei luni. Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care adaposturile de animale au vazut o crestere masiva a adoptiilor cainilor in timpul pandemiei COVID-19 atunci cand lock-down-ul la domiciliu au minimizat socializarea intre oameni.

Cainii te fac mai social. Aproximativ 40% dintre proprietarii de animale de companie au reusit sa isi faca mai usor prieteni noi, potrivit unui sondaj din 2015. Cercetatorii au descoperit ca proprietarii de animale de companie erau mai predispusi sa doreasca sa isi cunoasca vecinii.

Cainii te fac mai fericit. Un studiu din 2009 a constatat ca privitul in ochii cainelui va mareste nivelul de oxitocina. Cunoscut si sub denumirea de "hormonul iubirii", oxitocina va ajuta sa formati atasamente, ceea ce va face, in general, sa va simtiti mai fericiti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu