Cum un caine va poate face mai sanatos? - Partea I


Cainii sunt tovarasi minunati, indiferent ca mergeti la plimbare sau va jucati, cainii va fac sa fiti mai fericiti, mai sanatosi. Iata de ce a avea un caine in viata dumneavoastra are numeroase beneficii fizice si psihice.

Cinci beneficii asupra sanatatii fizice

Indiferent daca mergeti la o plimbare cu un prieten canin sau va jucati, cainii sunt o scuza uimitoare pentru a va ridica, a iesi afara si a face miscare.

Cainii ajuta sanatatea si bunastarea generala. O revizuire cuprinzatoare a studiilor publicate intre 1950 si 2019 arata ca proprietarii cainilor (si oricine locuieste cu un caine) raspund mai bine la stres, au o tensiune arteriala mai mica si o durata de viata mai lunga. Detinerea unui caine este, de asemenea, legata de o incidenta mai mica a bolilor cardiovasculare, precum si de a ajuta oamenii sa se recupereze mai repede dupa o interventie chirurgicala.

Cainii va pot ajuta inima. Proprietarii de caini au colesterolul, trigliceridele si tensiunea arteriala mai mici decat cei care nu detin un caine, potrivit Harvard Health. Aceste beneficii pentru sanatate sugereaza ca petrecerea unui timp de calitate cu un caine poate ajuta la imbunatatirea sanatatii inimii.

Proprietarii de caini fac mai multa activitate fizica. "Cainii sunt prietenul suprem de exercitii! Chiar daca cainele dumneavoastra are nevoie doar de cateva plimbari scurte pe zi, totusi ei va pot incuraja sa fiti mai activi din punct de vedere fizic", spune Martin Goldstein, medic veterinar integrator si autor bestseller, cunoscut si sub numele de Dr. Marty, care a fost un invitat expert la Oprah, Martha Stewart si Good Morning America.

Un studiu din 2019 arata ca proprietarii de caini au de aproape patru ori mai multe sanse decat cei care nu detin un caine, sa indeplineasca minimul de activitate fizica zilnica. Proprietarii de caini merg aproape 300 de minute in fiecare saptamana in timp ce sunt afara cu cainii lor; cu 200 de minute mai mult decat oamenii care nu detin un animal.

Cainii ajuta persoanele cu simptome de dementa. Un studiu din 2011 arata ca persoanele cu dementa care se aflau in prezenta unui caine au experimentat mai putine izbucniri agresive si ritm cardiac redus, ceea ce sugereaza un efect calmant.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu