Cum un caine va poate face mai sanatos? - Partea III


Cainii sunt un exmeplu excelent de a fi mai atenti si mai prezenti. Mindfulness este actul de a trai in prezent, de a nu te gandi la viitor sau la trecut, ci doar sa ramai in momentul prezent. 

Riscurile de a avea un caine de companie

Desi detinerea unui animal de companie, aduce multe beneficii pentru sanatate, exista cateva motive pentru a fi precaut inainte de a obtine unul.

Exista unele pericole pentru varstnici sau pentru cei cu probleme de echilibru. Un caine care sare la voi sau care traverseaza in fata voastra poate provoca o cadere sau oase rupte la persoanele deja fragile.

Proprietarii de caini ar trebui sa fie vigilenti cu privire la posibilitatea bolilor zoonotice - boli transmise de la animale la oameni. O bacterie numita campylobacter, care poate provoca diaree la oameni, precum si paraziti precum viermi sau tenii, se pot raspandi de la caini la oameni. Transmiterea rabiei este un alt risc; vaccinati-va intotdeauna animalul de companie si duceti-l imediat la medicul veterinar daca este muscat de un alt caine sau de un animal salbatic.

Daca suferiti de astm alergic, consultati intotdeauna un medic inainte de a interactiona sau de a adopta un caine.

Cainii insotitori ofera numeroase beneficii pentru sanatatea fizica si mentalam dar necesita, de asemenea, multa grija si luarea in considerare a stilului tau de viata.

"Aducerea unui caine in familia dumneavoastra este un privilegiu si o responsabilitate imensa care nu ar trebui luata cu usurinta", afirma Goldstein.

Pregatiti casa si pe oricine din ea pentru un nou membru al familiei cu blana. Fiti pregatiti pentru costul hranei pentru caini si al vizitelor veterinare. Fiti gata sa va plimbati cainele zilnic, indiferent de ce. Au nevoie de exercitiile lor, la fel ca si tine. Apoi, bucura-te de legatura crescanda dintre tine si cainele tau.

"Cainele tau va fi cel mai bun prieten al tau, fiinta care va asculta neconditionat, cel mai mare admirator al tau si singurul care se va bucura ori de cate ori ajungeti acasa", spune Goldstein.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu