Lucruri pe care nu trebuie sa le faci pisicii tale - Partea I


Daca este pentru prima data cand aveti o pisica sau nu aveti experienta cu animalele de companie, atunci sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa le aflati, deoarece sunt cateva lucruri pe care nu ar trebui sa le faceti sau sa i le dati.

Nu trebuie sa fortati atentia asupra pisicilor

Desi pisicile se bucura cand le acordati atentie, nu trebuie sa exagerati si trebuie sa o faceti doar dupa regulile lor. Ar trebui sa le respectati aceasta nevoie si sa nu fortati niciodata atentia asupra lor, de exemplu nu le tineti in brate cand nu isi doresc.

Nu aduceti plante in casa inainte de a le verifica

De exemplu, crinii, care se gasesc adesea in buchetele de flori, sunt extrem de toxici pentru pisici si consumul oricarei parti a acestei plate poate duce la insuficienta renala si moarte. De fapt, crinii sunt atat de toxici pentru pisici incat chiar si daca beau apa dintr-o vaza in care au stat crini, poate duce la deteriorarea rinichilor.

Nu lasati pisica sa se joace cu fire sau sfori

Ingerarea firelor sau a unei sfori poate provoca ceea ce medicii veterinari numesc un corp strain liniar. Intestinele incep sa se incurce in timp ce incearca sa traga firul. Acest lucru duce la moartea unor sectiuni ale intestinelor care trebuie indepartate chirurgical. Jucariile care au fost certificate ca fiind sigure pentru pisici sunt o optiune mult mai buna pentru distractia felinelor. Consultati medicul veterinar daca nu sunteti sigur cu privire la caracterul adecvat al oricarei jucarii a animalelor dumneavoastra de companie.

Nu invatati pisicile sa "se joace cu mana"

Fie ca este vorba de un indicator cu laser sau de un cablu LED, pisicilor le place sa sara pe lucrurile care se misca in fata lor. Este bine sa evitati sa folositi propriile maini drept momeala. Acest lucru se datoreaza faptului ca asa sunt construite acestea, sa urmareasca si sa vaneze prada. Cand oamenii isi invata pisicile ca mainile sunt obiecte adecvate pentru a fi vanate, rezultatul este in general neplacut si potential periculos atat pentru om cat si pentru pisica. O modalitate mai potrivita de a te juca cu pisica este sa folositi o jucarie sau un alt obiect ca intermediar.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu