Lucruri pe care nu trebuie sa le faci pisicii tale - Partea II


Nu va pedepsiti niciodata pisica in mod direct

Cei care detin un caine ar putea fi socati sa afle ca dresarea unei pisici nu este nici pe departe la fel de simpla ca in cazul cainilor.

Mustrarea directa a pisicii dumneavoastra ar putea avea consecinte nedorite. Pisicile sunt foarte sensibile la zgomote puternice si voci ridicate, considerandu-le infricosatoare. Ei pot percepe persoana care scoate aceste zgomote ca pe o amenintare si vor incepe sa le evite.

Evitati sa hraniti pisica numai cu alimente uscate

Pisicile sunt adaptate sa traiasca in medii uscate si isi pot lua toata apa din mancare daca li se serveste dieta potrivita. Si intrucat pisicile nu au o dorinta puternica de a bea apa atunci cand le este sete, mentinerea hidratatarii folosind alimentele este foarte importanta.

Chiar si pisicile care par sa bea multa apa nu beau aproape niciodata suficient. Deshidratarea cronica duce prea des la aparitia cariilor dentare, pietre vezicale si infectii ale tractului urinar. Multe probleme de sanatate pot fi prevenite prin simpla adaugare a unei mese zilnice cu alimente umede in dieta pisicii.

Nu hraniti pisica cu lapte

Pisicilor le place dulceata laptelui, dar ar trebui sa evitati sa o rasfatati cu o portie de lapte. Majoritatea pisicilor sunt de fapt intolerante la lactoza, deci administrarea de lapte de vaca le poate provoca probleme semnificative de sanatate.

Nu le dati niciodata sa manance oase

Spre deosebire de ceea ce vedeti in desenele animate, pentru pisicile domestice nu este deloc in ordine sa manance oase de peste, de pui sau alte animale.

Oasele de pasare, in special, sunt foarte periculoase, deoarece se pot sfasia si se pot bloca in gat, stomac sau intestinele unei pisici.

Nu lasati niciodata pisica singura mai mult de 24 de ore

Multi oameni aleg ca animale de companie o pisica in detrimentul unui caine, deoarece au impresia ca pisicile se ingrijesc singure. Dar, desi pisicile sunt, in general, mai independente decat cainii, nu se pot descurca singure in totalitate.

Daca nu puteti aranja cu un prieten sau un membru al familiei sa vina sa aiba grija de pisica atunci cand sunteti plecati, este o idee buna sa o duceti la un hotel pentru animalele de companie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu