Sensibilitatea cainilor la durere difera in functie de rasa? - Partea II


Toti medicii veterinari intrebati (adica 100%) au considerat ca in functie de rasa, cainii au o alta sensibilitate la durere. Medicii au considerat ca factorii majori in aceste diferente de rasa in sensibilitatea la durere erau de natura genetica si implica temperamentul specific al rasei.

Cei care au participat la sondaj dar nu erau medici veterinari, au atribuit diferente de sensibilitate la durere in mare parte la dimensiunea cainilor, cainii mari fiind vazuti ca fiind mai putin sensibili si cainii mai mici vazuti ca mai sensibili. De asemenea, se pare ca acestia au ales ca anumite rase care par mai dure, cum ar fi Pitbulii, Ciobanestii Germani sau Rotweilerii, ar avea cea mai mica sensibilitate la durere, in timp ce cainii cei mai des intalniti in intermediul famililor, precum Labradorii sau cei din rasa Golden Retriever, ar avea o sensibilitatea medie sau mare. Totusi, veterinarii nu au fost de acord cu parerile publicului, indicand faptul ca marimea nu conteaza in acest studiu, de exemplu niste caini de talie mare cum ar fi Ciobanestii Germani, sunt destul de sensibili la durere.

In lista de mai jos va dam clasamentele pe care studiul le-a obtinut de la medicii veterinari. Cele 28 de rase sunt clasate de la cele mai sensibile la durere la cele mai putin sensibile. Cele mai sensibile rase sunt in partea de sus, iar rasele care sunt considerate cel mai putin reactive la durere sunt in partea de jos. Observati cum au sugerat multi medici veterinari, multe dintre rasele de paza (Rottweileri, Boseri, Mastiff, Dobermani), precum si reprezentantul raselor de lupta (Pitbull), precum si Labradaroii si cei din rasa Golder Retriever, arata o sensibilitatea mai scazuta la durere.

Sensibilitate mare la durere

Chihuahua

Maltese

Husky

Pomeranian

Dachshund

German Shepherd

Whippet

Sensibilitate peste medie la durere

Schnauzer

Samoyed

Pug

Weimaraner

Cavalier King Charles Spaniel

Boston Terrier

Greyhound

Sensibilitate sub medie la durere

Jack Russell Terrier

Chow Chow

Gordon Setter

Border Collie

Rhodesian Ridgeback

Great Dane

Doberman Pincher

Sensibilitatea cea mai mica la durere

Rottweiler

Boxer

Bulldog

Golden Retriever

Mastiff

Labrador Retriever

Pitbull (American Staffordshire Terrier)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu