Rasele de caini cel mai usor de dresat - Partea I

Cu siguranta nu vreti sa faceti parte dintre acele persoane care au un caine ce sare pe fiecare persoana care intra pe usa. De asemenea, suntem siguri ca nu vreti ca cel mai bun prieten necuvantator sa latre si sa maraie la toate persoanele de pe strada atunci cand il scoateti la plimbare. De aceea, antrenamentul cainelui dumneavoastra este important, chiar daca nu este intotdeauna usor. Din fericire, exista o multime de caini care sunt usor de dresat.


Antrenamentul il ajuta pe caine sa dezvolte o legatura mai puternica cu dumneavoastra, proprietarul sau. In cele din urma, sa va faceti timp pentru instruirea cainelui va poate ajuta sa le intelegeti mai bine limbajul si personalitatea corpului, astfel incat sa stiti cand sunt fericiti, bolnavi sau se simt singuri.

Dar antrenarea cainilor poate fi dificila chiar si pentru cei mai experimentati proprietari de animale de companie. Din fericire, unele rase de caini sunt mai usor de dresat in comparatie cu altele. Anumiti caini sunt mai usor de motivat cu alimente, mai dornici sa invete si se bucura intr-adevar de antrenamente. Acest lucru nu inseamna neaparat ca rasele care sunt mai usor de antrenat sunt bune si pentru proprietarii de caini incepatori - unele dintre aceste rase fiind foarte inteligente, au o energie mai ridicata si necesita mai mult exercitiu. Asadar, daca aveti in vedere un caine care iubeste sa invete, trebuie sa fiti siguri ca toate celelalte parti ale personalitatii lor se potrivesc cu stilul dumneavoastra de viata.

Golden Retriever

Cainii din rasa Golder Retriever sunt unii dintre cei mai populari caini din SUA, in mare parte pentru ca sunt niste caini extraordinari pentru familii. De asemenea sunt si foarte inteligenti si, ca urmare, usor de antrenat. Acesti caini sunt usor de motivat cu alimente si sunt foarte dornici sa participe la antrenamente.

Border Collie

Cainii din aceasta rasa au o energie incredibil de mare si sunt usor de antrenat, dar nu sunt intotdeauna cei mai potriviti pentru proprietarii de caini incepatori, datorita nevoilor lor de exercitii solicitante.

Labrador Retriever

Labradorii sunt cunoscuti pentru ca sunt foarte fericiti si devotati. Atitudinea si comportamentul lor calm ii fac destul de usor de antrenat. De asemenea, sunt unii dintre cei mai destepti caini din lume, potrivit Canine Journal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu