Rasele de caini cel mai usor de dresat - Partea II

Australian Cattle Dog

Cainii din aceasta rasa sunt inteligenti si atenti, potrivit Hill`s Pet, facandu-i astfel sa fie caini de paza devotati. De asemenea sunt si foarte energici, asadar, desi sunt relativ usor de antrenat, au nevoie de exercitii fizice constante pentru a se pastra sanatosi.

Pudel

Aceasta rasa veche de aproximativ 400 de ani este a doua cea mai inteligenta din lume, potrivit Canine Journal. Drept urmare, Pudelii sunt foarte usor de antrenat, dar necesita instruire si socializare devreme in viata, astfel pot dezvolta anxietate persistenta.


Ciobanescul German

Ciobanestii Germani pot fi instruiti sa faca aproape orice, potrivit Inside Dogs World. Ei exceleaza in special la munca de ascultare si la cursurile de agilitate.

Ciobanescul Australian

Ciobanestii Australieni au fost crescuti pentru a fi caini de turma, asa cum sugereaza si numele lor, asadar le place sa lucreze cu oamenii. Antrenarea lor ar trebui sa fie relativ usoara, atata timp cat le puteti asigura 30-60 de minute de exercitii fizice in fiecare zi.

Doberman Pinscher

Dobermanii sunt atat de destepti incat sunt capabili sa lucreze cu oricine, inclusiv politisti, potrivit Vet Street. Acestia sunt usor de antrenat inca de la 8 saptamani si ar trebui sa inceapa sa socializeze cu alte persoane sau caini atunci cand ajung la 12 saptamani de viata.

Papillon

Acesti caini sunt considerati pe scara larga ca fiind "cei mai ascultatori si antrenabili dintre toate rasele de caini", potrivit Canna-Pet. Raspund foarte rapid la antrenamente si sunt in mod natural extrem de curiosi.

Cardigan Welsh Corgi

Cainii din aceasta rasa sunt dedicati si plini de iubire, potrivit Clubului Cardigan Welsh Corgi din America. De asemenea, sunt foarte usor de multumit, astfel incat devin usor de antrenat.

Mini Schnauzer

Acesti caini raspund bine la antrenamentele constante potrivit Dog Training Club. Sunt destul de independenti si, daca nu simt ca proprietarul lor este persoana alfa, pot fi incapatanati. Dar, odata pregatiti, sunt caini fideli si foarte jucausi.

Shetland Sheepdog

Caini din aceasta rasa sunt fericiti daca le oferiti o multime de laude, potrivit Vet Street. Acesti caini de vanatoare foarte inteligenti, pot dezvolta si unele obiceiuri proaste precum latratul si uneori muscatul - insa toate aceste pot fi prevenite prin antrenament si socializare timpurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu