Medicii veterinari raspund la cateva intrebari despre caini! - Partea I

Medicii veterinari raspund la cateva intrebari despre caini!

Chiar si cei care detin un caine de mult timp nu pot avea toate raspunsurile cu privire la comportamentele animalelor lor de companie.

Prin urmare, Insider a vorbit cu mai multi medici veterinari pentru a obtine raspunsuri la unele intrebari comune despre caini pe care probabil si dumneavoastra ati dorit intotdeauna sa le puneti.


De ce este nasul cainilor mereu umed?

Veterinarul Whitney Miller, director de medicina veterinara la Petco, a declarat pentru Insider ca exista cateva motive pentru care cainii au nasul mereu umed si infundat.

"Principalul motiv pentru care nasul unui caine este umed este pentru ca secreta constant o mucoasa care ii ajuta sa aiba simtul mirosului atat de dezvoltat", a spus Miller. "Pe langa acest lucru, ei transpira destul de mult si isi ling nasul pentru a il curata".

Unii proprietari isi fac griji atunci cand nasul cainelui este uscat si considera ca acesta este bolnav.

Dar Miller a spus ca, desi acest lucru nu este intotdeauna adevarat, cel mai bine este sa va consultati cu un medic veterinar daca va preocupa cu adevarat starea de sanatate a animalului dumneavoastra de companie.

De ce labele cainilor miros ca chipsurile de porumb?

Daca ati avut vreodata ocazia sa adulmecati laba unui caine, este posibil sa fi simtit un miros distinct de chipsuri de porumb. Medicii veterinari numesc acest fenomen "picioare Frito" si este de fapt cauzat de bacterii prietenoase.

"La fel ca oamenii, cainii au in mod normal bacterii si ciuperci pe suprafata pielii, inclusiv pe labe. Aceste bacterii pot crea un miros asemanator drojdiei", a spus medicul veterinar Robert J. Cotton III pentru Insider.

Desi acesti microbi sunt in general inofensivi, Cotton a avertizat ca o supraaglomerare de bacterii pe labe poate cauza probleme.

Ar trebui sa mergeti cu cainele la un medic veterinar daca picioarele acestuia miros de la distanta sau daca observati ca animalul de companie isi linge excesiv labele.

Sunt unele rase mai agresive?

Anumite rase de caini, precum Pitbul sau Doberman, sunt uneori asociate cu un comportament agresiv.

Cu toate acestea, este imposibil de a prezice cum se va comporta un caine individual pe baza rasei din care face parte.

"Nici o rasa de caine nu este agresiva in mod natural si nu ar trebui clasificata in acest fel", a spus el. "Unele rase de caini pot fi foarte puternice, cu dorinta de a indeplini sarcini. Chiar si acesti caini pot fi foarte iubitori si afectuosi cu proprietarul potrivit".

Cotton a subliniat ca cunoasterea rasei si personalitatii cainelui dumneavoastra este esentiala pentru antrenament si pentru a va asigura ca acest animal este tovarasul potrivit pentru familia dumneavoastra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu