Medicii veterinari raspund la cateva intrebari despre caini! - Partea II

Este bine sa iti hranesti cainele doar cu mancare uscata?

Richardson a declarat pentru Insider ca mancarea uscata poate fi la fel de sanatoasa ca si conservele.

"Este perfect in ordine sa va hraniti cainele numai cu mancare uscata, cu conditia sa fie o sursa de hrana de inalta calitate, completa din punct de vedere nutritional si sa indeplineasca cerintele pentru rasa cainelui, stadiul de viata, stilul de viata si orice cerinte individuale de sanatate", a spus Richardson.


Atunci cand cautati mancare uscata, este bine sa verificati si daca este certificata, pentru a va asigura ca ii oferiti o hrana de cea mai buna calitate cainelui dumneavoastra si ca aceasta indeplineste cerintele nutritionale necesare.

De asemenea, va puteti consulta cu medicul veterinar pentru a vedea daca animalul dumneavoastra de companie necesita o anumita dieta.

Este adevarat ca rasele mici de caini latra mai mult decat rasele mari?

Cainii din rasele mici au reputatia de a latra mai mult decat cei din rasele mai mari, dar nu exista nicio garantie ca un caine mare va fi mai linistit decat unul mic.

Gary Richter, medic veterinar, a declarat ca, desi fiecare caine este diferit, multe tipuri de caini de dimensiuni mai mici latra mai puternic.

"Cei mai multi caini au fost crescuti pentru a face ceva, iar de multe ori acest ceva inseamna ca ei trebuie sa fie foarte vocali. De exemplu, unele rase sunt crescute special pentru paza", a explicat Richter. "Alti caini s-au nascut pentru a vana si a-si avertiza proprietarul de prada".

Masculii sunt mai prietenosi decat femelele sau invers?

Cand vine vorba de personalitate si prietenie, cainii de sex masculin si feminin sunt la fel.

"Adevarul este ca niciun sex nu este mai prietenos decat celalalt", a spus Cotton. "Pregatirea si socializarea corespunzatoare de la o varsta frageda va pot asigura ca animalul dumneavoastra va fi prietenos indiferent de sexul lui".

Daca aveti in vedere adoptarea unui caine, sexul lor este adesea mai putin important decat factorii, cum ar fi istoricul, antrenamentul si personalitatea individuala.

Unele rase sunt mai prietenoase decat altele?

Desi unele rase au o reputatie in a avea personalitati mai prietenoase, toti cainii pot fi prietenosi daca sunt antrenati si educati corect.

"Anumite rase au fost crescute de-a lungul anilor pentru a se concentra pe calitati specifice, cum ar fi loialitatea", a spus Miller. "Cu toate acestea, cainii din orice rasa pot fi insotitori minunati si au calitati unice, modele sociale si obiceiuri".

Daca doriti sa aduceti un caine dintr-o anumita rasa de caine acasa la familia dumneavoastra, este important sa faceti cercetari cu privire la istoria, ingrijirea si personalitatea acelei rase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu