Medicii veterinari raspund la cateva intrebari despre caini! - Partea III

Cainii au o laba dominanta?

De fapt cainii chiart pot avea de fapt o laba dominanta.

"Exista teste multiple care pot evalua acest lucru", a spus Miller. "Scopul acestor teste este de a observa comportamentul cainelui pe o durata de timp si de a compara cat de des sunt folosite laba stanga si cea dreapta a cainelui pentru a tine ceva".


Un test care poate ajuta la evaluarea acestui lucru este testul cu mingea Kong, in care cercetatorii urmaresc un caine pentru a vedea ce laba foloseste pentru a stabiliza o jucarie plina de mancare in timp ce ei extrag bunatatile din ea.

Este sigur sa va hraniti cainele cu carne cruda?

Unii proprietari ar putea opta sa isi hraneasca cainele cu carne cruda, a spus Richardson, dar nu se recomanda sa hraniti animalul de companie cu carne de vita, de porc sau pasari de curte.

De asemenea, carnea cruda prezinta riscuri de contaminare atat pentru caini cat si pentru oameni cu Salmonella, Listeria si alte bacterii.

O persoana alergica se poate adapta pentru a trai alaturi de un caine?

Unele persoane alergice la caini au auzit probabil dovezi anecdotice potrivit carora este posibil sa se "adapteze" la viata alaturi de un caine. Din pacate, nu exista un consens intre experti cu privire la acest lucru.

"O teorie este ca, pur si simplu, te-ai obisnuit cu alergenii cainelui, reducand astfel nivelul de sensibilitate a sistemului imunitar", a spus Richter. "Dar, este foarte greu de spus ce permite alergiilor sa se reduca in timp".

Academia Americana de Alergie, Astm si Imunologie recomanda bolnavilor sa foloseasca un filtru de aer HEPA pentru a atenua efectele alergenilor la caine. Medicamentele antihistaminice si injectiile de imunoterapie pot fi de asemenea utile.

Persoanele cu probleme respiratorii, cum ar fi astmul ar trebui sa fie deosebit de precaute in a se expune intentionat la alergenii cainilor.

Cainii pot plange cu lacrimi cand sunt suparati?

Desi cainii au emotii, orice lacrimi pe care le vedeti curgand din ochii cainilor sunt probabil cauzate de iritare, nu de tristete.

"Cainii nu au capacitatea de a plange in modul in care oamenii o fac ca raspuns la stresul emotional", a spus Cotton. Cu toate acestea, cainii au glande lacrimale naturale, la fel ca oamenii, si acestea pot curge ca raspuns la alergii, obiecte straine sau defecte structurale ale ochilor.

Daca observati ca apar lacrimi in exces la ochii cainelui tau, atunci cel mai bine ar fi sa consultati un medic veterinar pentru a va asigura ca nu are probleme la ochi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu