Cainii pot avea dureri de cap?

La fel ca in cazul bebelusilor, cainii pot fi greu de diagnosticat de catre medicii veterinari. Nu au chef de joaca pentru ca sunt obositi sau pentru ca sunt bolnavi? Ce este in spatele starilor lor? De asemenea, pot avea dureri de cap, la fel cum au oamenii?


Gizmodo a facut sondaje printre mai multi medici veterinari si specialisti in comportamentul animalelor pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare principala, iar rezultatul pare sa fie un da rasunator.

Desi un caine nu poate exprima disconfort intr-un mod specific, in special daca nu schiopateaza, specialistii in animale stiu ca animalele de companie care au fost diagnosticate cu tumori cerebrale sau encefalita pot fi, de asemenea, observati ca au un ritm cardiac mai ridicat, un semn de durere fizica. Potrivit lui Tim Bentley, profesor de neurologie veterinara si neurochirurgie veterinara la Purdue Veterinary Medicine, administrarea de analgezice va reduce ritmul cardiac al cainelui. Daca semnele de suferinta fizica scad, atunci este posibil ca o durere de cap sa fi fost implicata.

Din pacate, nu toti cainii pot oferi semnale suplimentare ca simt dureri cerebrale. Potrivit lui Adam Boyko, profesor de stiinte biomedicale la Colegiul Universitare de Medicina Veterinara din Cornell, cainii incearca instinctiv sa mascheze durerea, pentru a nu manifesta slabiciune.

In cele din urma, cainii au multe dintre caile neuronale centrale similare cu ale oamenilor, ceea ce inseamna ca si la ei pot aparea aceleasi probleme si dureri ca la oameni. Insa genul de dureri de cap persistente datorate racelilor la cap sunt probabil rare la caini. Si, deci este de la sine inteles, cu siguranta nu au nevoie nici de Nurofen, Advil sau alte medicamente asemanatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu