Cainii care au mancat bomboanele de ciocolata din brad au noroc ca mai sunt in viata

Un Terrier de 14 ani a avut nevoie de tratament urgent pentru a ii fi salvata viata dupa ce a dat iama in bomboanele de ciocolata din bradul de Craciun. Lily, o catelusa care a mancat si ea ciocolata a ajuns din nou la veterinar de urgenta. Aceasta nu a mai prins bomboanele in brad, le-a mancat direct din cutie, inainte sa fie agatate in brad de stapana sa. Din fericire, catelusa a ajuns la timp la cabinet unde i s-au administrat medicamente care au impiedicat absorbtia toxinelor.

Proprietara catelusei, Jenny Pomroy, a spus ca urma sa agate bomboanele de ciocolata in brad asa cum face in fiecare an, dar ca a iesit putin din camera sa bea apa. Cand s-a intors, toata cutia de bomboane era imprastiata pe jos de catre Lily.


"Si invelisurile disparusera, asa ca trebuie sa le fi mancat si pe acestea! Nu mi-am dat seama cat de periculos era, dar, din fericire, stiam deja ca ciocolata poate fi foarte otravitoare pentru caini, asadar am sunat de urgenta la veterinar".

Din fericire, cainele s-a intors acasa pentru a petrece in continuare sarbatorile alaturi de cei din casa. Insa proprietara a tinut sa isi evidentieze povestea pentru a ii avertiza si pe alti proprietari de animale sa fie mai vigilenti in preajma sarbatorilor.

Medicul veterinar la care a fost dusa catelusa Lily, a declarat: "A fost foarte bine pentru ca au adus catelusa de urgenta la cabinetul veterinar. Toxicitatea cicolatei este o problema reala, iar proprietarii au fost cu adevarat inspirati sa o aduca direct la noi".

"Cantitatea de ciocolata pe care a mancat-o era periculoasa pentru un caine atat de mic si ar fi putut fi fatala daca ar fi fost lasata netratata. Invelisurile erau o ingrijorare suplimentara, deoarece exista sanse ca acestea sa fi putut provoca un blocaj periculos al intestinelor".

Adaugand: "Testele de sange ale lui Lily au scos la iveala faptul ca inca nu era in afara pericolului. Avea nevoie de ajutor pentru a sustine functionarea corecta a rinichilor si astfel am monitorizat-o pentru urmatoarele 48 de ore".

"Lily a fost incredibil de norocoasa ca nu a suferit leziuni renale fatale si, din fericire,a putut sa mearga acasa la timp de Craciun".

Explicand de ce ciocolata este atat de periculoasa pentru animalele noastre de companie, medicul veterinar a explicat ca ciocolata contine un produs chimic numit teobromina, care este toxic pentru majoritatea animalelor, inclusiv caini si pisici.

Aceasta a spus: "Semnele ca un animal de companie poate a mancat ciocolata poate include varsaturi, diaree, sete excesiva, agitatie si neliniste".

"La doze mai mari, semnele pot progresa chiar si pana la un ritm cardiac anormal, cresterea temperaturii corpului, respiratie rapida si convulsii. Fara tratament rapid, otravirea cu ciocolata poate provoca, de asemenea, insuficienta renala si, in cazuri severe, moartea".

"Cel mai bine este contactati medicul veterinar imediat ce observati ca animalul dvs de companie a mancat ceva, mai degraba decat sa asteptati diverse simptome, deoarece, cand vedeti semne, toxina a trecut deja in organism".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu