Cum sa tinem pisica departe de bradul de Craciun?

Voi este foarte posibil sa reusiti sa evitati bradul prin casa si sa nu va loviti de el, insa pisica voastra sigur are alte planuri. Pomul pentru care v-ati chinuit sa il aduceti acasa, pentru care ati pierdut ore intregi sa il montati si sa il impodobiti nu este nimic altceva decat o jucarie supradimensionata pentru pisica din casa. Din fericire, exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a descuraja animalul de companie sa se apropie de bradul de Craciun.

Dupa cum au scris si cei de la Lifehacker, o patura / blana este cheia pentru un brad prietenos cu pisicile. Daca o pisica iubeste materialele moi, pufoase de sub brad, atunci isi pot pierde interesul pentru ramurile de deasupra capului. O abordare diferita este de a folosi aceasta patura ca un fel de bariera intre pisica si pomul de Craciun.


Totusi unele pisici curioase nu pot fi descurajate cu doar cateva obstacole puse in calea lor. In aceste cazuri, este recomandata utilizarea unei solutii special create pentru pisici care sa emane un miros ce le va face sa nu se apropie. Exista multe mirosuri pe care pisicile nu le pot suporta, cum ar fi marul amar, cintronella, etc, Puteti pulveriza conurile de pin din brad sau globurile cu aceste parfumuri sau puteti pulveriza direct pe ramuri. Pisica dvs va fi respinsa brusc de noul obiect stralucitor din sufragerie, iar pomul va mirosi mai bine daca folositi unul artificial.

Chiar si dupa luarea acestor masuri de precautie, ajuta sa mai aveti cateva lucruri care sa va protejeze pomul de Craciun. Asezarea ornamentelor in jumatatea de sus a bradului, acolo unde pisica nu poate ajunge usor si agatarea lor cu carlige de sarma, fiind astfel mai putin susceptibile sa ajunga pe pamant sau in labutele animalelor de companie. Locatia este, de asemenea, cruciala - pozitionarea bradului chiar langa o canapea sau o alta piesa de mobilier pe care pisica se poate urca e ca si cum ati invitat-o sa foloseasca un "lansator".

Cea mai buna idee atunci cand aveti pisici, ar fi sa renuntati la pomul de Craciun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu