De ce nu trebuie sa imbracati pisica intr-o tinuta festiva de Craciun

Craciunul poate fi o perioada stresanta pentru pisici, mai ales daca sunt deosebit de nervoase. Pot deveni usor deranjate daca trec de la a fi intr-un mediu de obicei linistit la o multime de persoane necunoscute in jur.

O casa cu atatea mirosuri noi si sunete neobisnuite poate sa deranjeze pisicile, iar unele pot deveni chiar dezorientate prin miscarea mobilierului si curatenia excesiva care se intampla de obicei in preajma Craciunului. Uneori, pisicile nu vor arata ca sunt stresate, dar in alte cazuri, pot face acest lucru angajandu-se in comportamente neobisnuite, cum ar fi ingrijirea excesiva sau sa faca pipi pe covoare.


Daca se intampla acest lucru, este important sa va duceti pisica la veterinar pentru a verifica daca nu exista probleme de sanatate, dar si pentru a obtine informatii despre cum sa le calmati. Alte lucruri pe care le puteti face includ oferirea pisicii unui loc linistit si ferit in care sa se ascunda, poate o litiera noua, etc. De asemenea, stiti ce ar trebui sa evitati Craciunul acesta fara indoiala? Sa imbracati pisica in haine.

Da, arata dragut. Da, tinutele de Craciun pentru pisici sunt distractive. Da, primesc sute de like-uri pe Instagram si Facebook. Dar toate acestea nu merita sa cresti nivelul de anxietate al felinei tale. Dar nu este vorba numai despre cresterea nivelului anxietatii. Protectia animalelor ne sfatuieste cu fermitate sa nu imbracam pisicile in nici-o forma de imbracaminte sau accesorii, indiferent ca discutam despre o tinuta fantezista sau o palarie de Craciun. Acest lucru se datoreaza faptului ca accesoriile pot fi foarte stresante pentru pisici si pot restrictiona miscarea animalului, ceea ce le face mai putin capabile sa se exprime normal. De asemenea, imbracamintea poate fi riscanta pentru animalul de companie deoarece se poate agata cu usurinta in anumite locuri din casa si sa duca astfel la ranirea pisicii. Multe accesorii pot fi si ingerate, un lucru foarte periculos pentru orice animal, nu doar pentru pisici.

Nu ar trebui sa imbracati pisica in nimic fara sa discutati inainte cu medicul veterinar. Imbracamintea pe care vreti sa o puneti pe pisica ar trebui sa fie aprobata medical.

Exista haine special concepute pentru animale, cum ar fi cele care le impiedica sa isi linga o rana deschisa, pentru a se vindeca corect si mai rapid. Aceste haine nu sunt periculoase pentru animale dar nici nu sunt atat de frumoase ca cele pe care le vedeti prin magazine.

Totusi, ar trebui sa va intrebati inainte un singur lucru, pentru cateva poze, merita sa risc sanatatea pisicii mele?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu