Animalele de companie ajuta la scaderea riscului de schizofrenie la oameni? - Partea III

Cu toate acestea, atunci cand analizam asocierea dintre detinerea unui caine ca animal de companie si riscul ulterior de schizofrenie, rezultatele sugereaza ca este surprinzator de mare. Persoanele care sunt expuse unui caine ca animal de companie inainte de a implini 13 ani, au o probabilitate seminificativ mai mica de a fi diagnosticate ulterior cu schizofrenie.Asociatiile sunt imense, cu o reducere a riscului de 24% pentru esantionul general. Pentru copiii care au avut un caine acasa inca de la nastere sau au fost expusi pentru prima data la un caine inainte de varsta de 3 ani, reducerea riscului de schizofrenie poate fi de pana la 50%.

Daca putem presupune ca raporturile de pericol prezentate in acest raport sunt date exacte ale riscului relativ de a contracta boala, atunci ar putea sa scada numarul de cazuri de schizofrenie cu pana la 840.000 de oameni. Amintiti-va ca prevenirea este singurul mod prin care putem combate in prezent incidenta schizofreniei, deoarece este atat de dificil de vindecat.

Cea mai buna presupunere a acestor oameni de stiinta este ca animalul dumnevoastra de companie aduce foarte multe lucruri in casa de afara si transfera unele dintre acestea copilului tau in crestere, lingandu-l. Aceste substante provoaca sistemul imunitar al copilului si, prin urmare, acesta devine mai puternic. Aceasta, la randul sau, intr-un fel sau altul, reduce riscul dezvoltarii ulterioare a schizofreniei.

Evident, rezultate ca acestea au o importanta atat de mare incat acest studiu trebuie replicat. Rezultatele sunt imbucuratoare, asadar nu putem decat sa speram ca in viitor sa mai vedem asemenea studii si cercetari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu