Semne de agresiune la pisici si modalitati de a le ajuta - II


Frica indusa de agresiune

Acest tip de agresiune este vazuta de obicei la pisicile care intalnesc stimuli nefamiliari. Un stimul de acest fel poate fi un animal nou, un sunet necunoscut sau o persoana ciudata pe care nu o recunosc atunci cand intra in casa.

Potrivit Colegiului de Medicina Veterinara al Universitatii Cornell:


Pisicile care demonstreaza acest tip de agresivitate isi pot aplatiza urechile pe cap, isi arata dintii sau se pot prabusi la pamant cu coada ascunsa sub ele, iar blana lor se poate electriza.

Multi proprietari de pisici observa acest tip de comportament atunci cand isi duc pisica la cabinetul veterinar, dar daca pisica se comporta in acest fel chiar si acasa, atunci cu siguranta aveti un motiv de ingrijorare.

Agresiunea indusa de animale

Dupa cum stiu multi dintre proprietarii de pisici, trebuie sa exersati foarte mult mangaiatul, sa o faceti cu grija si precautie. Daca va mangaiati pisica si observati ca reactioneaza rapid atunci cand ajungeti in anumite zone ale corpului – burta sau baza cozii sunt doua exemple bune – este posibil sa aveti de-a face cu agresiunea provocata de animalele de companie. Aceasta forma de agresiune vine ca urmare a suprasolicitarii si pisica dvs va raspunde intr-un mod care va poate lasa cu cateva urme de zgarieturi si muscaturi.

Agresiune in timp ce se joaca

Ati avut vreun moment cand va jucati cu pisica si aceasta si-a aratat brusc coltii? Ei bine, atunci ati experimentat acest tip de agresivitate. Modul acesta de joaca este obisnuit si natural intre pisoii si pisicile mai mici de doi ani. Pe masura ce pisica imbatraneste ar trebui sa vedeti ca aceste comportamente dure si adesea dureroase se diminueaza.

Redirectionarea agresiunii

Din pacate, acest tip de agresiune este foarte frecvent la pisici – si poate fi si cel mai periculos. Practic, pisica dvs isi redirectioneaza temerile si frustrarea catre prima tinta pe care o vad: ceea ce de obicei reprezinta un alt animal din casa sau chiar dvs.

Cum puteti ajuta pisica sa scape de agresiunea lor

Mai presus de toate, interventia timpurie este cheia succesului atunci cand cautati sa scapati pisica de comportamentul agresiv. Cu cat mai repede stabiliti cu ce forma de agresiune se confrunta pisica dvs, cu atat mai bune sunt sansele dvs sa o ajutati. Intelegerea radacinii problemei este imperativa. Este esential ca pisica dvs care a devenit brusc agresiva sa fie vazuta de un medic veterinar pentru o examinare, deoarece problemele medicale la pisici pot duce uneori la comportamente agresive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu