Semne de agresiune la pisici si modalitati de a le ajuta - I


Ati avut sau ati cunoscut vreodata o pisica care a fost la inceput draguta si cuminte si apoi, parca de nicaieri, s-a transformat intr-o pisica cu un comportament foarte agresiv? Ca si in cazul oamenilor, exista multe pisici agresive. Aceasta poate aparea din mai multe motive. Exista mai multe clasificari pentru modul in care agresivitatea la pisici este etichetata. Vom vorbi in continuare despre semnele de agresiune ale pisicilor si despre cum pot fi acestea ajutate.


In primul rand, ce este agresiunea lapisici? Agresiunea este definita ca un comportament ostil sau violent care le ajuta sa intimideze sau sa domine un alt individ. Aceasta problema comportamentala poate aparea din mai multe motive si poate fi suparatoare atat pentru pisica, cat si pentru oamenii care o iubesc.

Cateva semne care declanseaza agresiunea la pisici

Schimbari mari in limbajul corpului

Ca iubitori de pisici, intelegem importanta interpretarii limbajului corpului pisicilor. O pisica fericita este usor de recunoscut: are coada ridicata, urechile ridicate, se misca in jurul unei persoane, se atinge si mangaie cu incantare de oameni.

Dar pisicile care arata urmatoarele indicii ale limbajului corporal sunt o indicatie clara a comportamentului agresiv:
  • Pisica se afla intr-o pozitie inclinata, de parca ar fi pe punctul de a ataca;
  • Urechile vor aparea aplatizate pe cap;
  • Coada este dreapta si indreptata in jos;
  • Ochii lor sunt largi si negri, cu pupile vizibil dilatate;
  • Pisica scoate sunete diferite, ca si cum ar fi gata sa atace;
In cazul acestor indicii este important sa ii oferiti pisicii spatiu si timp sa se linisteasca. Daca va dati seama ce declanseaza aceste probleme si aveti puterea de a le rezolva, este imperativ sa o faceti cat mai curand posibil pentru a nu le stresa in continuare.

De asemenea mai sunt mici situatii care pot indica ca pisica urmeaza sa devina agresiva:
  • Comportament fricos;
  • Miscarea repetata si rapida a cozii;
  • Umflarea fetei;
  • Urinarea in afara litierei.

Tipuri de agresiune la pisici

Pisicile pot deveni agresive din mai multe motive. Vom prezenta in continuare cateva tipuri pentru a putea intelege mai bine ce sta la baza agresiunii lor.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu