Sase rase de caini foarte usor de antrenat - Partea I


Cand vine vorba de a avea un catelus, este foarte important sa stiti cum sa-l antrenati corect astfel incat si dvs si animalul sa fiti fericiti si sa va puteti integra in stilul de viata al celuilalt si sa-l faceti sa se comporte bine atunci cand va fi un caine adult.

Evident, acest lucru poate fi imposibil de controlat atunci cand salvam un animal mai in varsta, dar pentru cainii tineri din centrele de salvare sau puii nou-nascuti, este important sa aveti un plan de antrenamanet inca de la inceput.


De ce este atat de important antrenamentul cainilor?

Multi posesori de caini isi doresc un caine bine antrenat, intr-o buna forma fizica – acest lucru ar putea aparea din considerente de sanatate sau dizabilitati fizice, dimensiunea si forma casei lor sau factori ce tin de stil de viata. Unii oameni ar putea sa nu aiba timp sau resurse pentru a educa un caine care este neascultator poate din cauza unor traumatisme timpurii.

Din punct de vedere al cainelui, un caine bine antrenat este unul fericit, astfel incat acest lucru ii poate ajuta pe toti.

Carolyn Menteith, expert in formare si in comportamentul cainilor si instructorul acrediat pentru Kennel Club, a declarat pentru Country Living: „Daca este vorba de antrenamentul unui catelus sau a unui caine adult, incercarea de a il invata un truc poate fi modalitatea perfecta pentru a incepe constructia relatiei dintre voi doi”.


„Cateva ore de pregatire cu un specialist in acest sens sunt o parte important a acestei activitati”, afirma Carolyn. „In cadrul cursurilor de instruire, nu numai ca invatati sa va antrenati cainele, dar ii va permite si sa socializeze in medii noi si sa invete cum sa se comporte calm in jurul altor oameni sau caini”.

Sase rase de caini usor de antrenat

Uitati cateva sugestii de la Kennel Club despre rase de caini care sunt cunoscute ca fiind mai usor de antrenat si format. Desi inteligenta este o componenta a abilitatii unui caine de a invata, fiecare va avea propria personalitate distincta, instincte naturale si mostenire genetica care vor afecta pregatirea.
Nu uitati, caracteristicile si instinctul natural al cainilor variaza intotdeauna si exista multi alti factori care pot determina caracterul si temperamentul cainelui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu