Calatoriile cu cainele - Partea II

Lesa
Daca sunt prinsi intr-o lesa, cainele va fi capabil sa se bucure de privelistea de pe fereastra, fara a interactiona cu conducatorul auto si fara sa fie un pericol pentru el sau pentru altii, in cazul unui accident. Daca decideti sa transportati cainele pe scaunul din fata trebuie sa stiti ca exista un pericol foarte mare pentru acesta, deoarece daca aveti airbag pe partea pasagerului si se intampla sa aveti un accident, airbag-ul ii vor face mai mult rau decat bine.

De asemenea, insolatia poate aparea atunci cand temperatura corpului creste brusc la niveluri periculoase. Ea prezinta un pericol deosebit pentru caini, deoarece acestia se bazeaza pe gafait pentru a isi mentine temperatura corpului normala. In cazul cainilor, numai pernitele de la picioare au glande sudoripare. Cainii supraponderali, in varsta sau bolnavi sunt cei mai expusi riscului, iar masinile parcate si alte spatii inchise slab ventilate reprezinta un adevarat pericol. De exemplu, la o temperatura de 24 de grade, o masina parcata la umbra si cu ferestrele inchise poate ajunge la 40 de grade in doar jumatate de ora, iar cainele va suferi in interior. Deoarece temperatura lui va creste, va deveni slab si necoordonat; urmeaza socul, coma si apoi exista un risc foarte ridicat de moarte. In cazul in care cainele dvs este o victima a insolatiei, scufundati-l in apa (nu foarte rece) si duceti-l cat mai repede la medicul veterinar.

Accidentul vascular cerebral din cauza caldurii poate fi evitat prin tinerea cainelui intr-un spatiu racoros, ventilat si cu multa apa de baut. Cand este foarte cald, evitati calatoriile cu masina daca este posibil, cu exceptia cazului in care vehiculul este echipa cu aer conditionat. Parasolarele atasate la gemuri sau cele inchise la culoare pot ajuta, de asemenea, sa pastreze temperatura cainelui la o valoare normala.

Este putin probabil ca temperaturile in aceasta perioada sa fie ridicate, anul acesta, insa aceste sfaturi va pot fi de folos oricand calatoriti cu cel mai bun prieten necuvantator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu