Calatoriile cu cainele - Partea I

Se apropie cu pasi repezi Sarbatorile Pascale care anul acesta coincid si cu 1 Mai, rezultand astfel intr-o vacanta destul de lunga in care foarte multi dintre noi vom merge. Asadar, ce facem daca plecam in vacanta insa acasa avem si un caine pe care nu dorim sa-l lasam singur sau la altcineva. Singura solutie este sa-l luam cu noi in calatorie.

Inainte de plecarea intr-o calatorie, cel mai important lucru este sa va interesati in locul unde va cazati daca va este permis accesul cu animale de companie sau daca exista taxe speciale pentru acest lucru. Daca doriti sa calatoriti in afara tarii, inainte de plecare trebuie sa mergeti la cabinetul veterinar pentru un examen fizic al cainelui, vaccinurile necesare si pentru a obtine certificatele de sanatate necesare. De asemenea, interesati-va daca in tara in care mergeti cu animalul dvs de companie va trebuie acte speciale sau certificate de sanatate pentru a putea intra fara probleme.

In plus fata de documentele de calatorie, cainele va avea nevoie si de mancare, boluri, patura, lesa, pungi de plastic si orice medicament ar putea sa-i fie necesar. Pentru a evita unele neplaceri atunci cand calatoriti, ati putea considera sa luati cu dvs apa de acasa, apa pe care o bea in mod normal. Nu neglijati ingrijirea cainelui in timp ce sunteti pe drum; luati cu dvs si jucariile preferate ale cainelui si patura sau perna cu care este familiar pentru a se simti cat mai comod si pentru a fi linistit.


Daca parcurgeti drumul cu masina incercati sa nu deschideti geamul pe partea acestuia deoarece daca scoate capul pe geam, nasul, urechiile si ochii foarte sensibili vor avea de suferit. Cainii pot sa calatoreasca intr-o cusca speciala sau culcati pe bancheta din spate, insa legati. In caz contrar acestia din joaca ar putea sa ajunga la conducatorul auto si sa ii distraga atentia, iar in cazul unui accident sau a unei franari bruste, cainele risca sa fie ranit sau chiar aruncat din masina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu