Ingrijirea pielii animalelor de companie in timpul sezonului rece - II

Daca ati trecut deja de punctul de prevenire si aveti nevoie sa ingrijiti pielea iritata a cainelui, atunci trebuie sa stiti ca exista sampoane speciale medicamentoase pentru mancarimi ale pielii, dar exista si cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont, cum ar fi varsta si starea de sanatate a animalului. Daca aveti intrebari cel mai bine este sa consultati medicul veterinar care va poate oferi cele mai bune optiuni

Folosind o perie moale pe blana cainelui va ajuta sa stimulati foliculii de par si glandele cu ulei naturale ale pielii. Eliminarea celulelor moarte ale pielii din blana va permite acesteia sa se repare.

Nutritie si suplimente pentru piele
Pe tot parcursul anului, cainele ar trebui sa primeasca o dieta echilibrata, astfel atunci cand iarna vine, piele lui sa fie intr-o stare perfecta de sanatate. Acest lucru nu inseamna ca animalul tau nu va mai avea probleme, dar acestea cu siguranta vor fi minimizate si tratate mai usor.

De exemplu, un nivel adecvat de acizi grasi sunt o componenta esentiala pentru o piele sanatoasa, ferma si flexibila. Daca ati trecut cu animalul dvs de companie prin mai multe ierni, atunci poate este bine sa il puneti din timp la un regim alimentar special, care sa ii ofere niveluri suplimentare de acizi omega-3 sau omega-6 speciali pentru intretinerea pielii. Consultati-va cu medicul veterinar pentru a face o alegere informata si corecta cu privire la vitaminele sau suplimentele necesare.

Conditii de mediu
In timp ce nu puteti controla temperatura exterioara si nu puteti tine cainele inchis in casa permanent – aveti posibilitatea sa maximizati calitatea aerului din interior. Trebuie ca aerul sa fie mereu curat, trebuie sa recircule constant astfel incat alergenii sa nu se colecteze in aer si covoare. Ar trebui sa evitati sa folositi in camerele in care sta animalul dvs de companie, deodorante, produse de curatat mobilierul si alte substante chimice.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu