Care este temperatura normala a unui caine? - II

Revenim cu raspunsul la intrebarea de saptamana trecuta.

Asadar, uitati o intrebare foarte buna, cum stim sigur ce temperatura are cainele?
Exista un mit prin care se spune ca trebuie sa atingem nasul cainelui, daca este umed nu are febra si daca este uscat are febra. Insa nu este neaparat adevarat, singura modalitate de a stii sigur este sa ii masuram temperatura.

Puteti face acest lucru folosind un termometru pentru oameni. Insa avet grija sa nu luati temperatura din urechea cainelui, deoarece nu va fi concludenta, acest lucru intamplandu-se din cauza canalelor pe care le au urechile. De asemenea, nu folositi un termometru cu mercur deoarece se poate sparge sau rupe in interiorul cainelui si ii va provoca boli foarte grave.

Daca temperatura cainelui dvs este ridicata, dar nu periculos de mare, atunci incercati sa ii dati sa bea apa in cantitati mici, dar foarte des, pentru a ramane hidratat. Aveti insa grija sa nu ii dati pastile pentru febra destinate oamenilor deoarece exista sanse foarte mari sa otraviti animalul. Daca temperatura este foarte mare, indepartati cainele de orice sursa de caldura dupa care puneti pe el prosoape ude, gheata, mai ales la picioare si urechi.

Daca temperatura cainelui este scazuta (hipotermie) atunci acoperiti cainele cu paturi calde pentru a isi regla temperatura.


Chiar daca animalele de companie nu par bolnave, mai bine este sa mergeti la mediculveterinar pentru verificari atunci cand au temperatura crescuta sau scazuta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu