Care este temperatura normala a unei pisici?

Temperatura normala a unei pisici este intre valorile de 38 de grade Celsius si 39 de grade Celsius. Pentru ca 38,5 grade este chiar in mijloc, cele mai multe persoane spun ca aceea este temperatura normala. Acestea fiind spuse, observam ca temperatura pisicilor este mai mare decat a noastra, astfel ele pot si tolera temperaturi mai ridicate.

Cum isi regleaza pisicile temperatura corpului?
Pisicile sunt animale foarte inteligente si, spre deosebire de caini, ele nu vor intra in panica atunci cand acestea devin supraincalzite. Cand temperatura corpului lor creste pana la un nivel incomod, ele vor deveni foarte inactive si linistite pentru a nu mai contribui si aceste lucruri la cresterea temperaturii. Pisicile vor cauta singure locuri mai racoroase si se vor intinda pe podea cat pot ele de mult. Apa este foarte importanta iar la temperaturi ridicate pisicile vor cauta sa bea cat mai multa, pentru a se deshidrata.

Pisicile transpira?
Daca sunt expuse la temperaturi extreme este posibil ca acestea sa transpire la tampoanele labutelor si la nas. Ca ultima solutie, pisicile pot ajunge sa gafaie, la fel ca un caine, pentru a mai elimina din caldura corpului.


Asadar in cazul in care aveti o pisica este mai usor pentru dvs atunci cand aceasta are febra, insa va recomandam sa vizitati totusi un cabinet veterinar pentru a stii cu siguranta ce se intampla cu animalul dvs preferat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu