Ajutati cainele sa scape de alergiile de primavara - Partea I


Ajutati cainele sa scape de alergiile de primavara


Sezonul de primavara nu este intotdeauna o perioada fericita si interesanta pentru toti cei care au caini si, de asemenea, pentru cainii sensibili. In aceasta perioada a anului, cei mai multi caini sufera adesea de alergii pe care cel mai bine le observati cand acestia au intre 3 – 6 ani. 

Aceste alergii canine pot chiar sa devina din ce in ce mai agresive, cu fiecare an care trece. Cainele dvs poate sa dobandeasca diferite sensibilitati din aer, din alimentele pe care le mananca sau chiar din propriile lor corpuri.

Ca si proprietar de caine, este obligatia dvs de a avea grija de animalele de companie in perioadele cand sufera de diferitele alergii. Este sarcina dvs de a duce animalul la cabinetul veterinar si de a ii lua medicamentele necesare. Daca nu stiti cand anume cainele dvs sufera de alergie trebuie sa stiti ca exista cateva semne pe care acesta le face: poate suferi de alergie atunci cand se scarpina prea mult, isi pierde parul, se freaca pe fata, scutura capul tot timpul, isi pierde pofta de mancare, apare tusea si stranutul, poate suferi de diaree, etc. Acestea sunt cele mai frecvente simptome pe care le puteti observa la un caine care sufera de o alergie.

In primul rand, trebuie sa cautati indicii despre o alergie pe corpul cainelui, in special pe pielea acestuia.  De fapt, puteti fi capabil sa observati imediat simptomele. In plus, mancarimea si eruptiile cutanate pot fi un alt indiciu de alergie. Aceste serii de semne de avertizare sunt adesea observate pe tot parcursul sezonului de primvara in care animalul dvs poate fi capabil sa inhaleze alergii din aer, iar cele mai comune alergii sunt alergiile de purici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu