Primavara pentru pisici - Partea II

Primavara pentru pisici


Devine foarte activa – daca pisica dvs nu este singura si mai are in casa o alta pisica sau chiar un caine, ea se va lupa in joaca cu acestia. Se va agata, se vor musca de urechi (in joaca), vor marai, insa nu trebuie sa va ingrijorati, este normal acest comportament pentru ca au foarte multa energie ce trebuie consumata.

Cel mai bine este doar sa priviti de la distanta si sa supravegheati sa nu se raneasca niciunul dintre animalele dvs. Daca sunt impreuna de mult timp atunci ele se cunosc deja foarte bine si nu se vor rani reciproc.

Va trezeste noaptea – uneori casa dvs arata ca o pista de alergat pentru pisici si uneori poate va intrebati de ce pisica dvs face ture incontinuu, pe timp de noapte, atunci cand incercati sa dormiti? Raspunsul este unul simplu, pisicile sunt creaturi nocturne.

Este biologic, ce puteti face dvs este doar sa o instruiti, in timp, sa se adapteze la programul dvs de dormit. Cu toate acestea, nu se va intampla peste noapte. Asa cum va spuneam si mai sus, exercitiile fizice efectuate seara o vor ajuta sa doarma mai mult timp.


De asemenea, este foarte recomandat ca la trecerea intre anotimpuri sa faceti impreuna cu pisica dvs o vizita la cabinetul medicului veterinar pentru un control de rutina. Este bine sa discutati cu medicul dvs pentru a va oferi sfaturi si pentru a ii face un control pisicii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu