Antrenati-va cainele rapid si eficient

Iarna s-a terminat si este momentul sa iesiti din nou afara impreuna cu cainele dvs. Este minunat sa petreci timp cu cainele insa toata distractia se termina atunci cand prietenul dvs cel mai bun nu iti mai asculta comenzile. Daca ati patit si dvs acest lucru probabil ati incercat sa ii mustrati verbal sau prin tragerea lesei.

Dupa cum probabil ati observat deja, aceste lucruri nu au efect deloc si astfel ajungeti la concluzia ca trebuie sa va dresati cainele. Puteti face acest lucru apeland la firmele specializate din acest domeniu, se gasesc foarte multe la o simpla cautare pe Internet, sau daca doriti puteti face chiar dvs acest lucru. Firmele de dresaj in general sunt destul de scumpe si astfel este posibil sa va doriti sa va ocupati personal de acest lucru. In ajutorul dvs dorim sa venim cu cateva sfaturi si informatii, pe care noi le consideram utile:

- In primul rand trebuie sa il invatati comenzile de baza, cum ar fi: „stai”, „mergi”, etc. De exemplu, imediat dupa ce spuneti cuvantul „stai” impingeti cainele in partea din spate usor, pentru a se aseza. Dupa ce se aseaza ii spuneti „bravo” si ii zambiti.

- Cainii sunt ca un "burete absorbant", daca va faceti treaba cum trebuie, antrenamentul cainilor ar trebuie sa fie o joaca. Cainele dvs este gata sa invete lucruri noi, prin urmare daca vedeti ca nu urmeaza deloc instructiunile dvs s-ar putea sa nu fie vina lor.

- Cainii invata si mai repede atunci cand primesc incurajari. 

- Mancarea este o motivatie foarte puternica atunci cand vine vorba de antrenament. Cainii simt mereu senzatia de foame si oricand mancarea este binevenita.

- Nu va grabiti, cel mai probabil cainele nu va invata totul din prima zi, asadar va trebui sa reveniti si sa ii aratati aceleasi comenzi in mai multe zile.

- Cainele are nevoie de instruire periodica pentru a-si consolida un comportament. De asemenea, atentia cainelui poate disparea, astfel incat este bine sa limitati sedintele la maxim 10-20 minute.

- Nu exagerati cu recompensele chiar daca ele sunt foarte indicate. Atunci cand ii oferiti prea multe astfel de recompense este posibil sa ajungeti sa aveti un caine supraponderal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu