Cainii activi - beneficiile pentru noi si pentru ei - Partea I

Cainii nostri nu au fost concepuri sa stea toata ziua in casa, lungiti pe podea si sa doarma. Cainii sunt vanatori naturali obisnuiti sa fie extrem de activi. Acestia au nevoie sa fie activi aproape la fel de mult cum au nevoie si de aer. Asadar, daca nu le oferim sansa si nu ii incurajam pe acestia sa alerge, sa faca miscare cat mai multa, le inhibam instinctele. Si pe langa raul pe care il face celor mai buni prieteni ai nostri, ne facem si noua pentru ca nici noi nu vom mai iesi sa facem miscare alaturi de ei.

Exista nenumarate beneficii pentru orice persoana care detine un caine activ. Cel mai evident beneficiu il reprezinta sanatatea, atat a noastra cat si a cainelui. In primul rand, exercitiile fizice regulate ajuta cainii si proprietarii lor sa scada in greutate sau sa se mentina. Atunci cand iesiti zi de zi cu cainele la plimbare si faceti miscare, veti vedea si rezultate in timp. De asemenea veti imbunatati si digestia, sanatatea oaselor si a muschilor si veti deveni, atat dvs cat si cainele, mai agili.


Amintiti-va intotdeauna, ca pentru a beneficia de pe urma cainelui dvs foarte activ, trebuie sa alegeti activitati pe care le puteti face impreuna. Nu va exista niciun beneficiu pentru dvs daca scoateti cainele in curte sau in parc si stati pe o banca in timp ce acesta se joaca.

In afara de beneficiile evidente pentru sanatate, va prezentam in continuare cateva motive pentru a lasa telecomanda jos si apoi sa iesiti in parc......continuarea v-o prezentam saptamana viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu