Cainii activi - beneficiile pentru noi si pentru ei - Partea II

In afara de beneficiile evidente pentru sanatate, va prezentam in continuare cateva motive pentru a lasa telecomanda jos si apoi sa iesiti in parc la plimbare si la joaca, alaturi de cainele dvs.

Cainii activi au mai putine sanse sa prezinte probleme de comportament, deoarece acestia isi vor consuma in mod regulat energia, care este sursa anumitor comportamente. Acest lucru inseamna ca prietenul dvs necuvantator va sapa mai putin, nu va mai mesteca pantofii scumpi, nu va mai zgaria canapelele, etc. Cu cat mai multa activitate fizica va avea cainele, cu atat mai putin interes vor avea pentru activitatile prezentate mai sus.

Un alt avantaj de a avea un caine activ este faptul ca veti dormi mai bine noaptea. Cand e momentul sa mergeti la culcare, cainele dvs va fi deja obosit dupa energia pierduta in timpul zilei si astfel nu va mai avea chef de joaca tocmai atunci. Stim cu totii cat de important este somnul pentru oameni si, de asemenea, cat de necesar pentru o buna functionare a organismului este.

Exercitiul este bun si pentru bunastarea mintala a cainilor cat si a dvs. Studiile arata ca activitatea regulata este un factor cheie in reducerea stresului.


Si un ultim aspect pozitiv, foarte important si distractiv, este faptul ca atunci cand iesiti in parc cu cainele dvs acesta va avea o viata sociala in plina crestere. Si pe langa acesta va puteti face si dvs noi prieteni, alti proprietari de caini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu